Sinop'ta Uluslararası Sinope ve Karadeniz Arkeolojisi Sempozyumu

Sinop'ta Uluslararası Sinope ve Karadeniz Arkeolojisi Sempozyumu

Sinop Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek “Uluslararası Sinope ve Karadeniz Arkeolojisi Sempozyumu” 13-15 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenecek.

Sinop ve Karadeniz arkeolojisi için uluslararası sempozyum düzenleniyor. Sinop Üniversitesi Arkeoloji Bölümü liderliğinde hazırlanan “Uluslararası Sinope ve Karadeniz Arkeolojisi” başlıklı sempozyum 13-15 Ekim 2017 tarihleri arasında Sinop’ta yapılacak.

Sempozyum, Sinop’ta Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde düzenlenecek. Uluslararası sempozyuma 7 ülkeden 50’yi aşkın bilim insanı katılacak. Sempozyumda Sinop üzerine yapılmış en yeni ve güncel arkeolojik çalışmaların sonuçları, pek çoğu ilk defa olacak şekilde, bilim dünyasına duyurulacak.

Sinop Üniversitesi’nin ev sahipliğindeki düzenlenecek olan sempozyum, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sinop Belediyesi, S.S. 6 No.lu Şehir İçi Dolmuşçular Kooperatifi, MS İnşaat, Çınar Grup, Ulaş Asansör, Enes İnşaat, Fazilet Ofis, Sinop ABC Reklam, Sinop Park Yıldız, Hamsilos Habitat, VIP Cafe & Restoran, Dolunay Grup ve Dostlar Gıda’nın destekleri ile gerçekleşecek.

Sempozyum bünyesinde antik Sinop hakkında çalışan bilim insanları arasında fikir paylaşımı sağlanacak, son arkeolojik araştırmalar ile bölgede ulaşılan yeni sonuçlar tartışılıp, kentin Karadeniz tarihi içindeki yeri daha iyi anlaşılmaya ve anlatılmaya çalışılacak. Sempozyum Sinop’u arkeolojik ve kültürel anlamda popüler bir araştırma alanı haline getirmeyi ve kent ile ilgili araştırmalar yanında bölgeye olan kültürel ve turistik ilgiyi de artırmayı hedefliyor.

Sinop Üniversitesi’nden yapılan açıklamada sempozyum ile ilgili şu bilgiler verildi: “Üniversitemiz tarafından Uluslararası Sinope ve Karadeniz Arkeolojisi Sempozyumu adı altında düzenlenen “Sinope ve Karadeniz” temalı bu ilk bilim buluşması önemli bir tarihi  liman kenti olan Sinope’nin yerleşim yapısı ile arkeolojik geçmişini daha iyi anlayarak Karadeniz içindeki rolünü yeni ve güncel bulgular ışığında ortaya koymaktır. Ayrıca bu sempozyum, bizler için Sinop ve bölge arkeolojisinin uluslararası düzeyde çalışılmasında üniversitemizin öncü kurumlardan biri olma yolundaki kararlı tutumunu gösterme açısından da önem arz etmektedir. Toplamda yedi farklı ülkeden elliyi aşkın akademisyenin katkıları ile gerçekleşecek olan bu sempozyumda Sinop üzerine yapılmış en yeni ve güncel arkeolojik çalışmaların sonuçları, pek çoğu ilk defa olacak şekilde, bilim dünyasına duyurulacaktır. Ayrıca önümüzdeki üç gün boyunca sürecek çalışmalar ile Sinop odaklı arkeolojik araştırmaların paylaşılacağı, üniversitemizin de daimi bir üyesi olacağı uluslararası bir çalışma platformunun da temelleri atılmış olacaktır.”


Benzer Haberler & Reklamlar