Sinop bayramda beklentilerin üzerinde ziyaretçi ağırladı

Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Sinop, geride kalan Kurban Bayramı tatilinde beklentilerin üzerinde ziyaretçi ağırladı.

TÜİK verilerine göre Türkiye'de en mutlu insanların yaşadığı kent olan Sinop, geride kalan Kurban Bayramı tatilinde yaklaşık 300 bin kişiye ev sahipliği yaptı. 

Konaklama tesislerinde yüzde 100 doluluk oranına ulaşılan kentte, turizmciler gösterilen ilgiden memnun.

Belediye Başkanı Barış Ayhan, gazetecilere, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde olmalarına karşın geçen seneye oranla daha kalabalık bir tatil dönemi geçirdiklerini söyledi.

Kente, 70 bine yakın araç girişinin olduğunu, yaklaşık 300 bin kişiyi ağırladıklarını belirten Ayhan, "İnsanlar pandemi nedeniyle evlerinde çok sıkılmış olmalılar ki Sinop’a yoğun bir talep oldu. Özellikle plajlar ve sahil kesimlerinde ciddi bir kalabalık yaşadık. Pandemi sürecinde oluşan bu yoğunluk bizi biraz endişelendirdi. Çünkü Sinoplular maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda çok hassas davranıyorlar. Ancak dışarıdan gelen misafirlerimizde maalesef bunu pek göremedik." dedi.

Ayhan, tek arzularının yaz bitiminde kötü bir tabloyla karşılaşmamak olduğunu sözlerine ekledi.

- "Beklentilerimizin çok üzerinde bir ziyaretçi akını oldu"

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu ise beklentilerinin üzerinde bir ziyaretçi yoğunluğu yaşadıklarını dile getirdi.

Yoğunluk nedeniyle zaman zaman sıkıntılar yaşandığına işaret eden Çobanoğlu, şunları kaydetti: "Bayram tatilinde beklentilerimizin çok üzerinde bir ziyaretçi akını ile karşılaştık. Maalesef çok sayıda kişi yine araçlar ve çadırlarda konaklamak zorunda kaldı. Yaptığımız tüm uyarılara rağmen böyle tabloların oluşmasına engel olamadık. Özellikle pandemi sürecinde kontrolsüz konaklamalar sıkıntılar oluşturabilir. Diğer taraftan esnafımız çok güzel bir dönem geçirdi. Yeme, içme mekanları doldu taştı."

 

AA Gökhan Gücüklüoğlu 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar