Siirt'te arkeoloji müzesi kurma projesi 2023 yatımları arasında yer alıyor

Siirt Valiliği halen bir kısmı geçici Etnografi Müzesi'nde sergilenen arkeolojik eserler için 3 karlı bir müze binası inşa ediyor.

Siirt’te antik dönemlere ait birçok değerli eserin bulunduğu söyleyen Siirt Valiliği müze görevlisi Şakir Özmazı, geçmişten izler taşıyan antik dönemlere ait heykeller, seramikler, süs eşyaları ve daha birçok antika eserin bulunduğu eşyaların bu müzede sergilendiğini söyledi.

Özmazı, "2018 yılından beri geçici olarak taşındığımız eski hükümet konağı olarak kullanılan 1943 yılında inşa edilip 1964 yılında inşaatı biten ve birçok kişinin hizmet ettiği bina tescillenerek arkeoloji ve etnografi eserlerin sergilendiği bir müze haline getirilecektir. Bu anlamda 360’a yakın toplanan etnografi eser, kullanıcısı az veya hiç olmayan gerek tarım aletleri gerek ise müzik aletlerinden veya hibe yolu ya da cüzi bütçe ile toparladığımız objeleri 2023 yılında yatırım programına alınan Arkeoloji Müzesi içerisinde bir bölümde sergilemeyi planlıyoruz. Müzeye korucu müdür atandıktan sonra elden geçirilerek müze haline getirip halkın ziyaretine açılacaktır. 3 katlı inşa edilecek binada 1. kat arkeolojik eserlerin sergileneceği kat olacaktır. Mardin ve Batman ili müzelerine emanet edilen birçok arkeolojik kazılarda bulunan eserler Siirt’e getirilecek ve ayrıca il sınırları içinde çıkan objeler sergilenecektir. 2. katı arkeolojik eserler olup, son kat ise Basın Müzesi ve yazma eserlerin tasarımı olarak planlanmıştır" dedi.

İHA


Benzer Haberler & Reklamlar