İstanbul'un en etkileyici Bizans dönemi yapılarından Şerefiye Sarnıcı, yaz boyunca düzenlenecek "Derinden Gelen Sesler" konser serisiyle tarihi atmosferini müzikle buluşturacak. Temmuz ve ağustos aylarını kapsayan programda Arjantin ve Türk tangolarından Barok dönemin seçkin eserlerine uzanan konserler sanatseverlerle buluşacak. Etkinlikler, kültürel mirasın özgün mekânlarında sanat deneyimini zenginleştirmeyi amaçlayan programın önemli duraklarından biri olacak.
Tarihi Sarnıçta Tango ve Barok Ezgileri Yankılanacak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Şerefiye Sarnıcı, yaz döneminde düzenlenecek "Derinden Gelen Sesler" konser serisiyle ziyaretçilerini müzik ve tarih arasında özel bir yolculuğa çıkaracak. Temmuz ve ağustos aylarını kapsayan programda tango ve Barok müziğinin seçkin örnekleri seslendirilecek.
"Tangonun Altın Ezgileri" konserleri, 24 Temmuz'da Ertuğrul Şentürk'ün yorumlayacağı "Arjantin Tango Klasikleri" ile başlayacak. Program, 25 Temmuz'da Ertuğrul Şentürk ve Ali Suat Tükel'in sahne alacağı "Nuevo Tango: Piazzolla ve Sonrası", 26 Temmuz'da ise Ertuğrul Şentürk, Ceylan Gürkan ve Recep Kaan Kar'ın seslendireceği "Türk Tango Klasikleri" konseriyle devam edecek.
31 Temmuz'da Fernur Topçu'nun "Barok Bir Gece" konseriyle başlayacak Barok seçkisi, 1 Ağustos'ta Atiye Eşkiza'nın "Altın Çağın Barok Ezgileri", 2 Ağustos'ta ise Furkan Cicim ve Doğukan Çelikbilek'in keman ve viyola performanslarından oluşan "Barok Esintiler" konseriyle tamamlanacak. Etkinlik biletleri müze girişindeki kiosklardan temin edilebilecek.


İnternetten erişilen yazma eser sayısı 465 bine çıktı, okuma rakamları milyonları aştı
Antalya'da turistler turizm polisleri sayesinde endişesiz ve güvenli seyahat ediyor
Dijital dünyada dil eşitsizliği: 7 binden fazla dilden yalnızca 1000'i çevrim içi
Nolan'ın Odysseia’sı hasılat rekoruna koşarken Troya'ya turistik ilgi artıyor