Şangay Arkeoloji Forumu'nda Karahantepe, 2023'ün en önemli 9 kazısından biri seçildi

Şangay Arkeoloji Forumu'nda Karahantepe, 2023'ün en önemli 9 kazısından biri seçildi

Çin'de düzenlenen 5. Şangay Arkeoloji Forumu'nda Karahantepe, 2023 yılının en önemli 9 "Saha Keşif ve Araştırma” projesi arasına seçildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Taş Tepeler Projeleri çerçevesinde Prof. Dr. Necmi Karul başkanlığında süren arkeoloji kazılarında bu sene dev bir insan heykeli bulunmuştu.

Çin'de düzenlenen 5. Şangay Arkeoloji Forumu'nda Karahantepe, 2023 yılının en önemli 9 "Saha Keşif ve Araştırma” projesi arasına seçildi

32 ülkeden katılımcının yaptığı 973 değerlendirme sonucunda alınan kararla Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Taş Tepeler Projesi çerçevesinee kazılan alanları arasında yer alan Şanlıurfa'dak Karahantepe Arkeoloji Kazıları Prof. Dr. Necimi karul Başkanlığında sürüyor. Kazılarda bu sene dev boyutlu bir insan heykeli bulunmuştu. 

 Karahantepe'nin, 2023'ün en önemli 9 "Saha Keşif ve Araştırma" projesi arasına seçildiğini sosyal medya hesabından paylaşan  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Karahantepe, Bakanlığımız koordinasyonunda yürütülen diğer bilimsel çalışmalar gibi dünya kültür mirasına çok önemli keşifler sunmaya devam edecek. Bu dönem, “Türk Arkeolojisinin Altın Çağı” olacaktır." açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar