Rusya’da bir askerle ailesine ait 1500 yıllık mahzen mezar bulundu

ndı Rusya Bilimler Akademisi Arkeoloji Enstitüsü Nekropol Alanları Bölümü arkeologları, günümüzde Krasnodar Krayı’nda yer alan antik Phanagoria kentine gömülü olan 1500 yıllık bir mahzen mezar buldu. Bu mezarda asker ve süvari olduğu düşünülen yetişkin bir erkek, eşi ile çocuklarından oluşan ailesi ve kıymetli eşyalardan oluşan bir hazine yer alıyor.

Sputniknews'in haberine göre; Arkeologlar, Rusya’daki bir antik şehre gömülmüş asker ve ailesinin 1500 yıllık mahzen mezarını buldular.

Söz konusu kalıntılar, Antik Yunanlıların sahil yerleşimlerinden birisi olan ancak günümüzde Rusya’nın Karadeniz sahillerindeki idari bölgelerinden Krasnodar Krayı’nda yer alan Phanagoria’nın doğusundaki nekropol alanlarından birisinde bulundu.

Uzmanlar kalıntıları bulunan askerin oldukça yüksek rütbeli olduğunu düşünüyor. Zira asker ve ailesi, yerin 5 metreden fazla altında yanlarında değerli eşyalarından oluşan bir hazineyle gömülü bulundu. Bulunan kalıntılar incelendiğinde, mezarın 5. yüzyıla ait olduğu görüldü.

Playerrinde, milattan önce 62 yılı dolaylarında Phanagoria’nın Pontus Kralı Dördüncü Mithridatis karşısında yükselişini takriben batan bir gemi keşfettik. Söz konusu gemi, bugüne dek bulunmuş en antik gemi olma özelliğini taşıyor” dedi.

Phanagoria, milattan önce altıncı yüzyılın ortalarında günümüzde Türkiye’nin yer aldığı Küçük Asya’dan göçen Yunan yerleşimciler tarafından kurulmuştu. Ardından söz konusu şehir Karadeniz’in en etkili güçlerinden ve en geniş Yunan metropollerinden birisi haline gelmişti. Ancak 9 ila 10. yüzyıllarda, bilinmeyen bir nedenden ötürü yıkılmıştı.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar