Rhodiapolis Antik Kenti'nde kazı çalışmalarına başladı

Rhodiapolis Antik Kenti'nde kazı çalışmalarına başladı

Rhodiapolis Antik Kenti’nde 2016 sezonu kazı çalışmalarının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

ANTALYA: Kumluca ilçesinde bulunan Rhodiapolis Antik Kenti'nde, 2016 sezonu kazılarına yapılan törenle başlandı.

Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel, törende yaptığı konuşmada, antik kentteki kazı çalışmalarını bu yıl kilise bölümünde sürdürüleceğini, ayrıca geçmiş yıllarda ortaya çıkan bazı yapıların restorasyonunu gerçekleştireceklerini söyledi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da Likya bölgesinin önemli antik kentlerinden olan Rhodiapolis'in gün yüzüne çıkarılması, bölge ve ülke turizmine kazandırılmasını amaçladıklarını ifade etti.

Belediye olarak bu amaçla kazıların başladığı 2006 yılından bu yana çalışmalara destek verdiklerini belirten Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl antik kentte yaklaşık 2 milyon lira gibi bir harcamayla Opramoas Anıtı'nın ayağa kaldırılması çalışması yapılmıştı. Bu yıl karşılama merkezinin ihalesini gerçekleştirdik, kısa sürede inşaatı başlayacak. Tüm bu çalışmalar tamamlandığında, Rhodiapolis Antik Kenti ziyarete açılacak. Antik kentin ziyarete açılmasıyla da ilçemize, bölge ve ülke turizmine büyük katkı sağlayacağını ümit ediyorum." 

Çetinkaya, Rhodiapolis Antik Kenti'nin tanıtımı amacıyla 30 Ağustos'ta Antalya Devlet Senfoni Orkestrası tarafından antik kentte konser verilmesi için de çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi.

Törene, Antalya Kültür Turizm İl Müdürü İbrahim Acar ile kazı ekibi de katıldı.

AA Mehmet Çakmak


Benzer Haberler & Reklamlar