PTT konuşan Posta Kartları ile tarihi yerleri tanıtıyor hem eğitiyor

PTT konuşan Posta Kartları ile tarihi yerleri tanıtıyor hem eğitiyor

Bayramlarda, özel kutlama günlerinde ve tebrik amaçlı posta gönderilerinde yıllardır Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmaya hizmet eden tebrik kartları şimdi artırılmış gerçeklik özelliği taşıyor.

PTT tarihi yerleri artırılmış gerçeklikle tanıtıyor. PTT'nin eğitime destek amacı taşıyan hizmetleri arasında yer alan eğlenceli bilim kartları, artırılmış gerçeklik ile tarihi yerlerin tanıtımına katkı sağlıyor.

Posta ve taşımacılık hizmetleri vermek amacıyla kurulan PTT, Türkiye sathına yayılmış ağını son yıllarda pek çok farklı amaçla da kullanmasıyla da dikkat çekiyor. PTT'nin bu alanda uygulamaya soktuğu bir hizmeti de PttAR. Posta Telgraf ve Telefon Hizmetleri Kurumu'nun Artırılmış Gerçeklik uygulamasıyla desteklediği Eğlenceli Bilim Kartları ile tarihi yerler sesli ve 3 Boyutu görüntülerle tanıtılabiliyor.

Trabzon'daki Sümela Manastırı, İstanbul'daki Ayasofya, Sultan Ahmet Camisi, Kız Kulesi, Galata Kulesi, Nevşehir'deki Peri Bacaları, Ankara'daki Anıtkabir, 2. TBMM binası, Anbtalya'daki Aspendos Antik Tiyatrosu, Bursa'daki Ulu Camii PttAr sayesinde, tarihi bilgileri sesli ve 3 Boyutlu olarak bir telefon yardımı ile kendisine gönderilenlere sunuyor.

Eğitim Amaçlı Posta Kartlarının kurlama ve tebrik amaçlı kullanılması ile Türkiye'nin tanıtıma farklı bir katkı sağlayacağı da aşikar.  


Benzer Haberler & Reklamlar