Peru'nun Casma kentinde 5 bin yıllık piramit benzeri yapı keşfedildi

Peru'nun Casma kentinde 5 bin yıllık piramit benzeri yapı keşfedildi

Güney Amerika ülkesi Peru'nun kuzey kesimindeki Casma kentinin Ancash Bölgesindeki Sechin arkeolojik alanında süren kazı çalışmaları sırasında, yaklaşık 5 bin yıl önce törenlerde kullanıldığı tahmin edilen 3 metreden daha yüksek piramidal basamaklı bir yapı ortaya çıkarıldı.

Sechin Arkeoloji Projesi kapsamında süren kazılarda, arkeologlar ve işçileri toprağın altı metre derinliğinde piramit şekilli en az 3,20 metre yüksekliğinde ve 5 metre genişliğinde basamaklı bir yapı keşfettiler.

Tören amaçlı kullanıldığı tahmin edilen yapının yaklaşık 5.000 yıllık olduğu belirtildi.

Andina'nın haberine göre; Sechin Arkeoloji Projesi'nin koordinatörü Arkeolog Monica Suarez, piramidal yapınının, ana binanın güney-orta kısmında yer aldığını belirtti.

Monica Suarez, Andina Haber Ajansına verdiği demeçte, "Yapının törensel bir amaca hizmet ettiğini tahmin ediyoruz ancak daha fazla analiz yapmamız gerekiyor. Yapı daha yüksek bir seviyeye çıkmak için merdiveni görevi de görüyor olabiir.  Tepede Sechin sakinlerinin parmak izlerinin çamurda göründüğü bir kerpiç duvar var" dedi.

Alanda yapılan kazılarda bu yıl ayrıca biri yetişkin diğeri çocuğa ait iki kafatası ve yanlarında parçalanmış bir cisme ait parçalar ortaya çıkarıldı.


Benzer Haberler & Reklamlar