Osmangazi'deki tarihi binada rekonstrüksiyon

Osmangazi Belediyesi, rekonstrüksiyon çalışmaları kapsamında, Kayhan Mahallesi'ndeki tarihi binayı yenileniyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yazılı açıklamasında, Kayhan Mahallesi'ndeki 20. yüzyıl başlarından kalma sivil mimarlık örneği yapının, aslına uygun şekilde yeniden yapıldığını kaydetti.

Bursa'nın tarihi kimliğinin öne çıkarılması çalışmaları kapsamında birçok binayı restore edip kente kazandırdıklarını ifade eden Dündar, şunları ifade etti:

"Bursa'nın en eski mahallelerinden biri olan Kayhan'da, Cumhuriyetin ilk yıllarına ait sivil mimarlık örneği bu yapı, zamanla yıpranmış ve çöküntü halini almıştı. Rekonstrüksiyon çalışmaları sonrasında aslına uygun şekilde ayağa kaldırmış olduk. Yaklaşık 1 ay içinde çalışmalar tamamlanacak. Belediyemizin sosyal ve kültürel merkezi olarak hizmet verecek. Bu bölgedeki çöküntü alanların kurtarılması, Kayhan çarşımızın hareketlenmesine katkı sağlanmış olacak."

Dündar, rekonstrüksiyon çalışması kapsamında binanın zemin katı oluşturulduktan sonra, üzerine iki kat harman tuğla dolgulu ahşap karkas yapı ve kırma çatı inşa edildiğini, orijinaline uygun şekilde alaturka kiremitle örtüldüğünü bildirdi.

Sinan Balcıkoca- AA

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar