Osmangazi Belediyesi'ne Süreklilik Ödülü

Osmangazi Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlediği yarışmada, "Maksem Müze Ev" ve "Somuncu Baba Evi Rekonstrüksiyon Projesi" ile "Süreklilik Ödülü"nün sahibi oldu.

BURSA: Osmangazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Tarihi Kentler Birliği tarafından kentsel, arkeolojik ve doğal değerlerin yaşatılması ve doğru işlevlendirilmesi adına bu yıl 15'incisi düzenlenen yarışmaya "Maksem Müze Ev" ve "Somuncu Baba Evi Rekonstrüksiyon Projesi" ile katılan belediyenin, 47 belediyeden 83 projenin yer aldığı yarışmada, her iki proje ile Süreklilik Ödülü'nü kazandığı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kültürel ve tarihi mirasın ayağa kaldırılması için 7 yılda 567 restorasyon, röleve, sokak sağlıklaştırma, tarihi camii çevre düzenleme, kültür merkezi ve tesis projesini hayata geçirdiklerini ifade etti.

Somuncu Baba Evi ve Fırını'nın inanç turizmi adına kentin en önemli merkezlerinden biri olduğunu belirten Dündar, şunları kaydetti:
"İlk etap çalışmaları tamamlanan projemizin ikinci etap çalışmaları büyük bir titizlikle sürüyor. Maksem Müze Ev projemiz de, taban alanının küçüklüğü itibarıyla Bursa sivil mimarlık örnekleri arasında yer alan özgün ve örnek bir yapı. 3 katlı yapıyla ilgili hazırlanan projenin, restitüsyon verilerine sadık kalınarak oluşturuldu. Bursa’da ve dünyada örneklerine nadir rastlanan küçük ölçekli köşe yapılarından biri olması dolayısıyla yapının yeniden ayağa kaldırılması, Bursa'mızın var olan mimari miras zenginliğine önemli bir katkı sağlamış olacak."

AA Elif Özlem Çelikler


Benzer Haberler & Reklamlar