Ordu'da TOKİ Projesi durdurulan Botanik Parka bu kez hastane yapılıyor

Ordulular, 15 yıl önce kurtarılan arazinin tekrar Hilmi Güler tarafından kurtarılmasını umut ediyor ve bölgede arkeolojik kazı çalışmalarının başlatılmasını istiyor.

Orduolay.com gazetesinin haberine göre;  Yaklaşık 15 yıl önce TOKİ tarafından konut projesine açılan, dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in devreye girmesiyle konut yapılaşmasından kurtarılan Botanik Park, bu kez Şehir Hastanesi inşaatıyla karşı karşıya kaldı.

Ordulular, 15 yıl önce kurtarılan arazinin tekrar Hilmi Güler tarafından kurtarılmasını umut ediyor ve bölgede arkeolojik kazı çalışmalarının başlatılmasını istiyor.

Haberde Ordulular adına Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'e hitaben bir de açık mektup metni yer alıyor:

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler;

Bildiğiniz gibi bundan 15 yıl önce fidanlık olarak bilinen Botanik Park arazisine toplu konut inşaatı yapılacaktı. O dönemde sizin karşı koymanızla fidanlık arazisi konut inşaatına açılmaktan kurtulmuştu. Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay aynı araziyi Botanik Park olarak hizmete açtı. Geçen yıl da Şehir Hastanesi yapılacağı gerekçesi ile 15 milyon TL harcanan Botanik Park söküldü. Şehir Hastanesi’nin Botanik Park arazisine yapılmasına yediden yetmişe herkes karşı geliyor. Dün de Ordu Üniversitesi’nin çiçeği burnunda rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, bu tepkisini tüm iyi niyetiyle dile getirdi: “Gönlüm Tıp Fakültesi Hastanesi’nden yana.”

Şimdi az gittik uz gittik, yıllar sonra aynı yere geldik. Fidanlık olan Botanik Park arazisinde dün toplu konuta karşı olanlar, bugün yine imar kimliği açısından Şehir Hastanesi’nin söz konusu alana yapılmasına karşı. Bu araziyi koruyalım, kollayalım.

Ordu’nun ilk yerleşim yeri olan tarihi SİT alanında inşaat istemiyoruz. Bu arazide kazı çalışması başlatmamız gerekiyor. Ordulunun umudu sizsiniz. Tarihi alanda arkeolojik kazı çalışması yapılması ve bu alanın inşaata açılmaması Ordulunun en büyük arzusu. Bu sorunu halledecek tek makam ve tek kişi sizsiniz.

Durugöl Mahallesi’nde, Kirazlimanı Mahallesi’nde, Cumhuriyet Mahallesi’nde yaptığınız çalışmalarla şehir kimliğine aykırı olacak inşaatların önüne geçmenizle Orduluları gelecek açısından umutlandırdınız. Şimdi Ordulular sizden Botanik Park arazisine tıpkı 15 yıl önce olduğu gibi yeniden sahip çıkarak, korumanızı istiyor.

Saygılarımızla…


Benzer Haberler & Reklamlar