Ordu'da Karadeniz Arkeolojisi ve Ünye Kalesi Paneli yapıldı

Ordu'nun Ünye ilçesinde Karadeniz Arkeolojisi, Ünye Kalesi temalı panel, Yaşam Kültürel Miras Evi’nde gerçekleştirildi.

Ünye Belediyesi işbirliğiyle Ünye Tarihi Kültür ve Doğal Varlıkları Koruma Derneği tarafından organize edilen “Karadeniz Arkeolojisi, Ünye Kalesi” temalı panel, Yaşam Kültürel Miras Evi’nde gerçekleştirildi. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Ünye Tarihi Kültür ve Doğal Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Eğitimci-Araştırmacı Ahmet Soylu yaptı. Soylu, katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Karadeniz arkeolojisi hakkında detaylı bilgileri paylaşmak üzere kürsüye gelen Arkeolog Ahmet Derya Varilci, hazırladığı sunumu katılımcılara anlattı. Varilci, Karadeniz’in arkeolojik zenginliklerini ve bulgularını detaylarıyla dinleyicilere aktardı.

Panelde ayrıca, dernek sanatçısı Ekin Nal tarafından gerçekleştirilen keman dinletisi katılımcılar tarafından keyifle dinlendi.

Ünye Kalesi’nin tarihsel süreci ve arkeolojik bulguları hakkında bilgi vermek üzere Arkeolog Ali Rıza Nal kürsüye çıktı. Nal, hazırladığı sunum ile Ünye Kalesi’nin tarihçesini ve arkeolojik önemini dinleyicilerle paylaştı.

Panelin sonunda, Ünye Tarihi Kültür ve Doğal Varlıkları Koruma Derneği Başkanları, sunum yapan arkeologlar ve dernek üyeleri, katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Panele oda başkanları, sivil toplum kuruluşları (STK), vatandaşlar ve basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.


Benzer Haberler & Reklamlar