Müzeciler Sahne Arkasını Anlatıyor

Müzeciler Sahne Arkasını Anlatıyor

Müzeciler mesleklerini tanıtmak ve geliştirmek için konferans serisinde konu: müzelerde güvenlik.

Müzecilik Meslek Kuruluşu Derneği (MMKD), müzecilerin birbirini daha yakından tanıması amacıyla geliştirdiği projelerine yeni bir etkinlik serisi ekliyor

Müzeciler Sahne Arkasını Anlatıyor serisinin bahar döneminin ikinci buluşmasında, müzelerde güvenlik konusunu masaya yatırıyor.

Hem müzelerin olağan ritminin bir parçası olarak güvenlik görevlilerinin çalışmalarını hem de olağanüstü hallerde nasıl hareket edilmesi gerektiğine dair yönetmelikleri değerlendirilecek.

Küratörler ve müzenin diğer ofis çalışanlarının aksine, ziyaretçilerle birebir iletişim kuran müze güvenlik görevlileri, müzenin sağlamak istediği iletişim çalışmalarının da önemli bir parçası.

Bu bağlamda, müze güvenliği alanının eserlerin korunmasından ziyaretçilerin memnuniyetine kadar uzanan oldukça geniş bir alanı kapsayabileceği tartışılacak.

Bu toplantıda konumuz "Müzelerde Güvenlik Sistemi" ve konuşmacı Pera Müzesinden Gürkan Demirhan. 

Pera Müzesi güvenlik görevlilerinden Savaş Özdemir'in de katılımıyla zenginleşecek sohbette, bu alanda hizmet verenlerin birebir çalışma deneyimlerini dinleyeceğiz.

Konuşmacı: Gürkan Demirhan (Pera Müzesi)

Koordinatör: Elif Çiğdem Artan 

Moderatör: Afşin Altaylı

Yer: İstanbul Araştırmaları Enstitüsü

Tarih: 13 Nisan Çarşamba, saat 18:30

 

Gürkan Demirhan kimdir?

1974 İstanbul doğumlu Gürkan Demirhan, Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler bölümü mezunudur. 1994'den itibaren sırasıyla Yatırımbank, BankEkspres, Alternatifbank ve TEB Bankalarında Nakit Yönetimi, Kurumsal Pazarlama ve Bireysel-Elit Bankacılık Pazarlama bölümlerinde görev almış ve Portföy yöneticisi pozisyonunda ayrılmıştır. 2012 yılından beri, Suna ve İnan Kıraç Vakfı’na bağlı Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün İdari İşler Yöneticisi olarak, bağlı binaların ISG işveren vekili, güvenlik, teknik, inşaat ve resepsiyon faaliyetlerinden ve yönetiminden sorumludur.


Benzer Haberler & Reklamlar