Mimarlar Odası, Kayseri Arkeoloji Müzesi binasının tescillenmesini istiyor

Mimarlar Odası, Kayseri Arkeoloji Müzesi binasının tescillenmesini istiyor

Mimarlar Odası Kayseri Şubesi, Kayseri’de de tasarlanmış ilk müze yapısı olan Arkeoloji Müzesinin boşaltılarak Kayseri Kalesi içerisinde yer alan yeni müzeye taşınması çalışmaları üzerine mevcut binan tescillenmesi için kampanya başlatı.

Mimarlar Odası Kayseri Şubesi'nden yağılan açıklamada "İlimizde Melikgazi İlçesi, Gültepe Mahallesinde bulunan Modern müzeciliğin Türkiye’deki ilk örneklerinden ve Kayseri’de de tasarlanmış ilk müze yapısı olan Arkeoloji Müzesinin boşaltılarak Kayseri Kalesi içerisinde yer alan yeni müzeye taşınması söz konusudur. Dolayısıyla bu yapının tescillenerek gelecek nesillere aktarılması elzemdir.

Mimarlar Odası Kayseri Şubesi olarak Arkeoloji müzesinin tescil başvuru için çalışma başlatıyoruz. Ekte bulunan dilekçeyi bize ileterek bu çalışmamızda bize destek olabilirsiniz. Bilginize.." denildi.

Söz Konusu dilekçe metni ise şu şekilde:

KAYSERİ KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU MÜDÜRLÜĞÜNE

Kayseri İli, Merkez Melikgazi İlçesi, Gültepe Mahallesi, Kışla Caddesi No:2’de yer alan, 1969 yılında Y. Mimar İhsan Kıygın tarafından tasarlanan Kayseri Arkeoloji Müzesi’nin 20.yy modern mimarisinin özgün ve nitelikli izlerini tasarımında, inşaat tekniğinde ve malzemelerinde göstermesi, Kayseri’de tasarlanmış ilk müze yapısı olması dolayısıyla “Modern Mimari Miras” olarak yapı tescillinin yapılması, yoğun kent dokusu içerisinde yeşil peyzajı ile kent ekolojisine kattığı artı değerlerden dolayı da parsel bazında tescilinin yapılabilmesi ve alanın bütün olarak korunabilmesi için gereğinin yapılmasını arz ederim.


.../…/…


Ad- Soyadı
İmza
 


Benzer Haberler & Reklamlar