Melikgazi Türbesi restorasyonu su koyverdi!

Melikgazi Türbesi restorasyonu su koyverdi!

Kayseri’de 800 yıllık Melikgazi Türbesi beş yıl önce restore edildi ancak daha sonra yağmur yağdığında duvarları su sızdırmaya başladı. Türben yeniden restore edilecek.

DHA'nın haberine gçre; Pınarbaşı ilçesinde aynı adı taşıyan mahallede bulunan türbe, beş yıl önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edildi. Ancak restorasyondan sonra türbenin orijinal yapısı bozuldu. Yağmur ve kar yağdığında ise türbenin duvarlarından su sızmaya başladı.

Eski muhtar Sebahattin Seyhan'ın iddiasında göre; restorasyonda dört orijinal duvarın yıkılarak yenisini yapıldı ve İran’dan getirilen eski tuğlaların yerine de yeni tuğlalar konduğunu söyledi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, tarihi yapının restorasyon sonrası su geçirmesi nedeniyle dokusunun bozulduğunu belirterek yakın zamanda yeniden restorasyon işlemlerinin başlayacağını açıkladı.

Mahallenin tepe yamacında yer alan Melikgazi Türbesi’nin Danışmentliler Beyliği’nin 2’nci hükümdarı Melik Gazi’ye ait olduğuna inanılıyor. Tamamı tuğladan oluşan türbe, kesme taştan, yerden 75-80 santimetre yüksekte bir kare kaide üzerinde yer alıyor. İki bölümden oluşan tarihi türbenin alt katında mumyalık, üst katında da sandukalar bulunuyor.


Benzer Haberler & Reklamlar