Kültür Varlığı Kaçakçılığı tüm detayları ile enine boyuna Ankara'daki seminerde ele alınacak

Kültür Varlığı Kaçakçılığı tüm detayları ile enine boyuna Ankara'daki seminerde ele alınacak

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve UNESCO Türkiye Millî Komisyonu'nun Yerlerinden Edilmiş Kültür Varlıkları İzleme Grubu tarafından düzenlenen “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kültür Varlığı Kaçakçılığıyla Mücadele Semineri” UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Hizmet Binasında 6 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Seminer oturumlarına katılacak sivil ve askeri uzmanlar konunun tüm boyutları hakkında bilgi aktarımında bulunacak.

"100. Yıl, Gaziosmanpaşa Mahallesi, Reşit Galip Cd, Gökçek Sk. No:11, 06700 Çankaya / Ankara" adresindeki UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Hizmet Binasında  6 Mart 2024 tarihinde saat 10.00'da başlayacak, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve UNESCO Türkiye Millî Komisyonu tarafından Yerlerinden Edilmiş Kültür Varlıkları İzleme Grubu organizasyonu “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kültür Varlığı Kaçakçılığıyla Mücadele Semineri” 3 ayrı oturum halinde gerçekleştirilecek.

Arkeolojikhaber'in edindiği bilgilere göre; Açılış konuşmalarını müteakiben, moderatörlüğünü UTMK Yerlerinden Edilmiş KÜltür Varlıkları Dr. Öğretim Üyesi Murat Çağlayan'ın yapacağı ilk oturum "Kültür Varlıkları Kaçaklığı ile Mücadelede Eser İadeleri ve Eğitim Farkındalık Çalışmaları" adını taşıyor. Bu oturuma Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Kaçakçılık Şube Müdürü Burcu Özdemir, "eser iade süreçleri",  Kültür ve Turizm Bakanlığı Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanı Zeynep Boz, "Ülkemize İadesi Sağlanan Kültür Varlığı Örnekleri,  Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğitim ve Farkındalık Şube Müdürü İbrahim Barış Sarıca, "Eğitim ve Farkındalık Çalışmaları" ve Atatürk Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Uluşlararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Denk, "Farkındalik Eğitiminden Eğitimde Farkındalığa Kültürlenmeyi Yeniden Denemek" başlıklı sunumları ile katılacak. 

"Kültür Varlığı Kaçakçılığıyla Mücadele Yurtiçi Çalışmaları" başlıklı ikinci oturumda Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtiçi Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürü Özgür Mehmet İrkin "Kültür ve Turizm Bakanlığı^nca Sürüdürülen Yurtiçi Kaçakçılıkla Mücadele Çalışmaları", Arkeolog, UTMK Yerlerinden Edilmiş Kültür Varlıkları İzleme Grubu Üyesi Arkeolog Nezih Başgelen, "Kültür Varlığı Kaçakçılıüı ile Mücadelede Medya Haberleri" başlıklı sunumla yer alacak...

Sempozyumun "Yurtiçi Kültür Varlığı Kaçakçılığıyla Mücadelede Kolluk Kuvvetlerinin Çalışmaları" başlıklı son oturumunda Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürü 2. Sınır Emniyet Müdür Onur Sürücü "Tarihi Eser Kaçakçılığıyla Mücadele Çalışmaları", Jandarma Genel Komutanlığı KOM Dairesi Başkan Yardımcısı Jandarma Yarbay Murat Ekenel ise "jandarma Genel Komutanlığı'nın Kültür Varlıkları Kaçakçılığıyla Mücadele Çalışmaları konusunda bilgiler aktaracak... 

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kültür Varlığı Kaçakçılığıyla Mücadele Semineri hakkında UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkan Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, tarafından yapılan açıklamada "UNESCO Türkiye Millî Komisyonu (UTMK) eğitim, doğa bilimleri, sosyal ve beşerî bilimler, kültür, bilgi ve iletişim işleriyle yükümlü kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşları, UNESCO tarafından yürütülen çalışmalar konusunda bilgilendirmek, yürütülen faaliyetlere bu kurumların katkı ve katılımlarını sağlamak, UNESCO ile ilgili iş ve konularda toplumda farkındalık yaratmak, hükümete danışmanlık etmek, UNESCO merkeziyle iş birliği içinde çalışmak, UNESCO çalışmalarını etkin bir şekilde takip ederek süreçler ve sonuçlar hakkında kamuoyunu ve hükûmeti bilgilendirmek amaçlarıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu kapsamda Millî Komisyonumuz İhtisas Komiteleri aracılığıyla UNESCO konularında toplantılar gerçekleştirmektedir. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve UNESCO Türkiye Millî Komisyonu tarafından Yerlerinden Edilmiş Kültür Varlıkları İzleme Grubu faaliyeti olarak UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Hizmet Binasında 6 Mart 2024 tarihinde “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kültür Varlığı Kaçakçılığıyla Mücadele Semineri” gerçekleştirilecektir" ifadeleri yer aldı. 

Sempozyum Programını PDF olarak indirerek incelemek için bu linki kullanabilirsiniz.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar