Koleksiyoner ve müzeci Esat Uluumay vefat etti

Koleksiyoner ve müzeci Esat Uluumay vefat etti

Uluumay Vakfının başkanı, Anadolu Folklor Vakfı, Bursa Kılıç Kalkan ve folklor derneği ve Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri Müzesi'nin kurucusu koleksiyoner, Esat Uluumay vefat etti.

Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri Müzesi'nin kurucusu, Uluumay Vakfı'nın başkanı, Anadolu Folklor Vakfı'nın kurucusu, Bursa Kılıç Kalkan ve Folklor Derneği'nin kurucusu, Bursa Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve Nuri Erbak Vakfı mütevelli heyeti üyesi Esat Uluumay hayatını kaybetti.

79 yaşındaki Uluumay'ın cenaze namazı saat 16.00’da Uluumay Müzesindeki tören sonrası ikindi namazını müteakip Muradiye Cami'nde kılındı.

Uluumay, hayatı boyunca derlediği kostümler, takılar ve etnografik eşyaları kurduğu müzede teşhir etti. Uluumay, ömrünü Anadolu’nun dört bucağında Osmanlı kıyafetleri ve takılarını ortaya çıkarma arzusu peşinde geçirdi. Uluumay, daha sonra müzesini kurarak bu hayaline ulaştı. Koleksiyonerin kurmuş olduğu müzenin küçük odalarında Osmanlı imparatorluğunun her yanından derlenmiş kadın ve erkek kıyafetleri sergileniyor.

ESAT ULUUMAY KİMDİR?

Esat Uluumay 1939 yılında Bursa’da doğmuştur.

İzzet ve Sadiye Uluumay’ın oğlu olan Esat Uluumay Mukaddes Uluumayile evliydi. Esat Uluumay'ın Saadet Uluumay ve Feyza Gökalp adlı iki çocuğu, Aybars Mengi ile Ece ve Karan Gökalp adlı 3 torunu vardı.

Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri Müzesinin kurucusu, Uluumay Vakfının başkanı, Anadolu Folklor Vakfının kurucusu, Bursa Kılıç Kalkan ve folklor derneğinin kurucusu, Bursa Müzikleri ve Eski Eserlerini koruma derneği eski başkanı, Bursa Atlı Spor Kulübü eski başkanı, Bursa Araştırmaları vakfı yönetim kurulu üyesi ve Nuri Erbak vakfı mütevelli heyeti üyesi Esat Uluumay, hayatı boyunca derlediği kostümler, takılar ve etnografik eşyaları Muradiye Camii'nin tam karşısındaki Şair Ahmet Paşa Medresesinde kurduğu Osmanlı Halk Kıyafetleri ve Takıları Müzesinde sergiliyordu.


Benzer Haberler & Reklamlar