Kamuda ve özelde çalışan arkeologlar ne kadar maaş alıyor?

Kamuda ve özelde çalışan arkeologlar ne kadar maaş alıyor?

Arkeologların İş Olanakları ve Çalışma Şartları

Arkeolog olmak için üniversitelerin ilgili ön lisans veya lisans bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Mezun olan adaylar ise başta devlet üniversitelerinde, kamuda başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere diğer bakanlıklarda, araştırma kurumlarında istihdam edilebilmektedir.  Arkeologlar, sabit bir ofis ortamının yanı sıra genellikle alan çalışması şeklinde işlerini yerine getirmektedir.

Bunun yanı sıra tarihi kazılara öncülük etme, keşiflerde bulunma, bulunana materyalleri analiz etme gibi faaliyetleri yerine getirmektedir.  Adayların arkeolog olmak için ilgili bölümlerden mezun olmasının yanında kamuda istihdam edilmesi için de KPSS puanına ihtiyaç duyulmaktadır.

Arkeologlar 2019 Kamu ve Özel Sektör Maaşları

İlgili meslek grubu genellikle kamuda istihdam edilse de aynı zamanda özel sektörde araştırma ve proje kurumlarında da görev alabilmektedir.

Bu noktada özel sektörde arkeolog olarak görev alan bir aday en az 3 bin 200 TL civarında bir maaş ile göreve başlamaktadır. Daha sonra ise çalışma performansı, hizmet yılına göre maaş artışı görülebilmektedir.

Kamuda görev yapan arkeologların ortalama maaşı ise 4 bin 200 TL civarındadır. Maaşlar, yardım, kadro, hizmet yılı ve dereceye göre artış gösterebilmektedir.

www.isinolsa.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar