Kadın hakları savuncusu arkeoloji öğrencisini babasından jandarma kurtardı

Ankara'da eğitim gördüğü üniversitede 'kadın hakları' eylemlerine katıldığı için babası tarafından kaçırılıp köydeki evine götürülen 20 yaşındaki arkeoloji bölümü öğrencisi Şule Duman, jandarma tarafından kurtarıldı. Şule Duman şimdi kendisini kaçıran babasına dava açmaya hazırlanıyor.

65 gün sonra üniversiteye tekrar dönen Şule, polise başvurup babasına karşı 3 ay koruma kararı aldırdı. Şule Duman, tekrar okula döndüğü için çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Hiçbir zaman susmayacağız, korkmayacağız ve itaat etmeyeceğiz. Biz bir bireyiz, kararlarımızı verebiliriz" dedi.

DHA'nın haberine göre; Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü 1'nci sınıf öğrencisi Şule Duman, geçen 27 Şubat'ta okulun önünden, üniversitedeki 'kadın hakları' konusunda düzenlenen eylemlere katılmasına kızan babası ve 3 akrabası tarafından zorla otomobile bindirilerek kaçırıldı. Duman, Sakarya Kaynarca'ya bağlı Uzunalan köyündeki baba evine götürülürken, yolda mola verdiklerinde cep telefonuyla arkadaşlarına, "Babam beni kaçırıyor" mesajı gönderdi. Şule Duman, köye götürülmesi ardından cep telefonu dahil tüm iletişim araçları elinden alındı ve dışarıya çıkmasına izin verilmedi.

ŞuleDumanaSesVer kampanyası başlatılmıştı

Bu sırada arkadaşları, sınavları kaçıran Şule Duman için polise başvuruda bulundu; ancak sonuç alınamadı. Bunun üzerine arkadaşları Şule için sosyal medyada 'ŞuleDumanaSesVer' hashtag'iyle kampanya başlattı. Sosyal medya kullanıcılarının tweet'leriyle destek verdiği kampanyanın ardından jandarma harekete geçerek, Şule Duman'ı 65 gün zorla tutulduğu evden çıkardı.

Sakarya'da 1 gün kadın sığınma evinde kaldıktan sonra Ankara'ya gelen Şule, kendisini otogarda karşılayan avukatı ve arkadaşlarıyla polis merkezine giderek babası hakkında şikayette bulundu. Savcılığın kararı ile Şule'nin babasına, kızının yanına, okuluna 3 ay süreyle yaklaşmama cezası verildi.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar