İngiltere'de Romalılardan kalma at nalı seti bulundu

İngiltere'de Romalılardan kalma at nalı seti bulundu

Hadrian Duvarı yakınlarındaki kalede yapılan arkeoloji kazılarında bulunan Romalılara ait at nalları sergilenecek.

İngiltere'de Northumberland’daki Hexham yakınlarındaki Vindolanda’daki küratör Barbara Birley, bir ata ait tüm nal setini bulmanın “inanılmaz derecede nadir” olduğunu söylüyor.

BBC'nn haberine göre; Barbara Birley, toynak koruyucularının çok iyi korunduğunu ve atların kaymasını engelleyen özelliklerin hâlâ açıkça görülebildiğini söylüyor.

Bulgular, her yıl kalede kazı yapan 250 gönüllüden biri tarafından bulundu.

Birley, Antik Romalılar 400 ila 500 yıl boyunca İngiltere’de varlığını sürdürdüğü için, araştırmacı ekiplerin önümüzdeki 150 yıl boyunca sahada kazı yapabileceğini ve hâlâ Roma hazinelerini ortaya çıkarabileceğini söylüyor.

Birley, “Temel olarak, yıllar içinde, bu alanda dokuz tane kale inşa edildi. Her ne zaman yeni Romalılar geldiyse, kalelerine sağlam temeller kazandırmak için kil ve çim ile son kale kalıntılarını gömdüler. Bu durum, kalıntıların iyi korunmuş olduğu anlamına geliyor. Bulduğumuz at nallarından biri bir kılcal çatlağa sahip, bu yüzden bu dörtlü nal setinden biri hasar görmüş olduğu için hendeğe atılmış olabilir.”

MS 140 ila MS 180 yıllarına tarihlenen at nalı seti, Şubat 2019’da Greenhead yakınındaki Roma Ordusu Müzesi’nde sergilenecek.

Arkeofili.com


Benzer Haberler & Reklamlar