Hüseyin Yayman: Uşak Sempozyumu yapmayı planlıyoruz

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Uşak'taki tarihi ve turistik mekanları ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Yayman, Banaz Hamamboğazı, Atatürk ve Etnografya Müzesi, Uşak Belediyesi Halı-Kilim Evi, İskender Pala İl Halk Kütüphanesi, Ulubey Kanyonu, Blaundus Antik Kenti, Clandras, Hacım Sultan Türbesi ve Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etti.

Yayman, Uşak'ın tarih ve kültür şehri olduğunu belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Uşak'ın kültürünü, tarihini, antik şehirlerini, folklorunu, kilimini, ciritini ve güzel yemeklerini gün yüzüne çıkarmak için üstlerine düşen her şeyi yapacaklarını belirten Yayman, şöyle konuştu:

"Ben Uşaklı fahri bir hemşehriniz olarak Uşak'ı ve Uşaklıları seven bir kardeşiniz olarak şunu ifade ediyorum gerçekten söylüyorum 'Söz konusu Uşak ise gerisi teferruattır' diyerek elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bunu sözde değil özde söylüyoruz. Buraya gelirken Banaz'a uğradık. Hamamboğazın'da günübirlik turistik tesisleri ziyaret ettik ve oradaki yapılması gereken düzenlemeleri konuştuk. Planladığımız pek çok düşünce var. Bunlardan ilki 'Uşak Sempozyumu' yapmak. Uşak'ın tarihi ve ekonomik yönleriyle ilgili bir gündem oluşturacağız. Biz bunu önemli buluyoruz. Diğer taraftan İnşallah Uşak'ın bu turizm değerlerinin ortaya çıkarılması bakımından çok değerli il başkanım, çok değerli vekilim ve belediye başkanımız gerekli çalışmaları yapıyorlar. Biz de onlara katkı vermek anlamında bu çalışmaları yapacağız."

Çağatay İğci- AA


Benzer Haberler & Reklamlar