Hükümlülere meslek edindirecek kurslar arasında arkeoloji de yer alıyor

Hükümlülere meslek edindirecek kurslar arasında arkeoloji de yer alıyor

Hükümlü ve tutukluların meslek sahibi olması ve topluma kazandırılması yönünde çalışmalar yapan Adalet Bakanlığı'nın mesleki eğitimleri arasında arkeoloji de yer alıyor. Hükümlüler Edirne Yeni Saray alanında arkeolojik kazı yapacak.

Mobilyadan, tekstile tarım ve hayvancılıktan inşaat ve onarım işlerine kadar Adalet Bakanlığı Hükümlü ve tutuklulara pek çok eğitim veriyor. Amaç onların hayata adaptasyonlarını sağlamak.

Son olarak listeye dikkat çekici bir eğitim daha eklendi: Arkeoloji

Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu talep eden hükümlülere "Mimari Restorasyon İş Kolu" eğitimleri verdi.

Eğitimlerini tamamlayan ve sertifikalarını alan hükümlüler, Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü bünyesinde açılan Mimari Restorasyon ve İnşaat İş Kollarında çalışmaya başladı.

Bu kapsamda 10 hükümlü Edirne Müze Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında Edirne Sarayı Kazı ve Restorasyon işlerinde çalışacak.

Revaçta olan bir diğer eğitim de aşçılık bir süredir bu eğitimler sürüyor. Yeni dönemde aşçılık eğitiminin verildiği noktalardan biri de Gaziantep olacak.

Bakanlığın sağladığı imkânlarla bugüne 180'den fazla iş kolunda her yıl ortalama 60 bin hükümlü ve tutuklu çalışarak mesleki eğitim alıyor.

CNNTürk
 


Benzer Haberler & Reklamlar