History Channel, Karahantepe'nin bir saatlik belgeselini çekiyor

History Channel, Karahantepe'nin bir saatlik belgeselini çekiyor

Ünlü Amerikan belgesel televizyon kanalı History Channel, neolitik dönemin önemli yerleşimleri arasında yer alan Şanlıurfa'daki Karahantepe Ören Yeri'nin belgeselini çekiyor.

Dünyaca ünlü Amerikan televizyon kanalı History Channel, ünlü programcılar Andrew Colins, ve Hugh Newman'ın da aralarında bulunduğu araştırmacı, yazar ve tarihçilerle Karahantepe Ören Yeri'nde belgesel çekimine başladı.

Türkiye Film Komisyonu Başkanı ve yapımcı Sait Yardımcı,  Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yabancı film ve prodüksiyon ekipleriyle işbirliği içinde Türkiye'nin tanıtımına ve turizmine destek sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Kanalın dünya çapında çok ciddi bir kitlesi ve takipçisi olduğunu hatırlatan Yardımcı, şu anda proje kapsamında daha çok dünya çapında öne çıkan tarihi mekanlara yöneldiklerini ifade etti.

Kanalın dünyanın farklı antik kent ve arkeolojik alanlarında 14 bölüm çektiğini aktaran Yardımcı, 15'inci bölümün ise Karahantepe olarak planlandığını belirtti.

Yardımcı, kanalın yaptığı belgesellerin her bir bölümünün 50 milyondan fazla izleyiciye ulaştığına dikkati çekti.

Karahantepe'nin 1 saatlik tanıtımı yapılacak

Yaklaşık bir saat boyunca Karahantepe'nin kanal aracılığıyla dünyadaki tüm izleyicilere ulaştırılacağını belirten Yardımcı, şöyle devam etti: "Karahantepe farklı bir bakış açısıyla ele alınacak. Aynı zamanda tarihsel bir genel bakış sunacak olan programın sunucuları arasında Amerika'dan gelen 2 önemli programcı var. 2 gün çekimler yapacağız. Daha önce Göbeklitepe'de çekmiştik bu sefer Karahantepe'de çekim yapılıyor. Bugüne kadar olan 14 bölüm arasında Göbeklitepe de yer almıştı. Hatta Göbeklitepe ile Kapodakya arasında bir bağlantı olduğuna ilişkin görüş de o bölümde vardı. Karahantepe'de biraz daha derinlemesine araştırmalar ve bu konuyla alakalı görüşler olacak. Biraz da belgesel gizemi gereği şu an doğal olarak her şeyi anlatamıyoruz."


Benzer Haberler & Reklamlar