Hazreti İsa'nın doğduğuna inanılan kilisede vaftiz taşı bulundu

Hazreti İsa'nın doğduğuna inanılan kilisede vaftiz taşı bulundu

İlk olarak 327 yılında I. Konstantin ve annesi Helena tarafından, İsa'nın doğum yeri olarak bilinen mağaranın üzerine inşa edilen Nativity Kilisesi'ndeki restorasyon çalışmaları sırasında yaklaşık 1.500 yıllık olduğu tamin edilen vaftiz taşı bulundu

Filistin'in Batı Şeria bölgesinin Beytüllahim kentinde Hazreti İsa'nın doğduğuna inanılan Mehd kilisesi olarak da bilinen Nativity (Yeniden Doğuş) Kilisesi'nde sürdürülen restorasyon çalışmaları sırasında, (MS 501 – 600) dönemine ait tahmin edilen vaftiz taşı bulundu. Filistin Devlet Bakanı ve Doğuş Kilisesi Restorasyon Komisyonu Başkanı Ziyad El-Bendek, konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Doğuş Kilisesi Restorasyon Komisyonu Başkanı Ziyad el-Bendek, kilisede düzenlediği basın toplantısında, kilisenin güney koridorundaki sekizgen vaftiz teknesinde yürütülen restorasyon çalışmaları sırasında bu teknenin içine gizlenmiş bir başka yuvarlak taş tekne bulunduğunun belirlendiğini söyledi.

Yeni bulunan teknenin miladi 6'ncı yüzyıldan kalma olabileceğini düşündüklerini, üzerinde Bizans dönemi işlemelerinin bulunduğunu ve iyi durumda olduklarını ifade eden Bendek, teknenin Hristiyanların vaftizi için kullanıldığını kaydetti.

Bu yeni keşfin kilise tarihiyle ilgili daha fazla araştırma ve tahlil gerektirdiğini aktaran Ziyad el-Bendek, Filistin Turizm Bakanlığından uzmanların kiliseye geleceğini, ayrıca komisyonun bu tarihi tekne için uluslararası uzmanlar çağırdığını dile getirdi.

Bendek, araştırmalar sonucu ulaşılan bulguların kamuoyuyla paylaşılacağını da ifade etti.

Yeniden Doğuş Kilisesi'nde 2013 yılında başlayan restorasyon çalışmalarının yaklaşık yüzde 85'inin tamamlandığı belirtiliyor.

Muhabir Zeynep Hilal Karyağdı


Benzer Haberler & Reklamlar