Europa Nostra: Avrupa Kültürel Miras STK'ları Federasyonu

Europa Nostra nedir?

Europa Nostra; Avrupa Kültürel Miras Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonudur. 

Europa Nostra, kültürel miras alanında faaliyet gösteren STK’ların Avrupa genelinde oluşturduğu federasyondur ve kamu kurumları, özel şirketler ve bireyler tarafından desteklenen bir kuruluştur. Avrupa’da 40 ülkede faaliyet gösteren kuruluş, Avrupa’daki kültürel ve doğal mirasın korunmasına ve tanıtılmasına adanmış sivil toplumun sesidir.

1963’te kurulan Europa Nostra, bugün kültürel ve doğal miras konusunda Avrupa’daki en güçlü temsiliyete sahip bir kuruluş olarak tanınmaktadır. Kuruluşun başkanlığını dünya çapında tanınan opera sanatçısı ve şef Plácido Domingo yürütmektedir.

Europa Nostra, Avrupa’da tehlikeyle karşı karşıya olan anıtları, sit alanlarını ve peyzajları kurtarmaya yönelik faaliyetler yürütmektedir. Bunların başında Tehlike Altındaki 7 Kültür Varlığı programı gelmektedir. Kuruluş, ayrıca AB Kültür Mirası Ödülü/ Europa Nostra Ödülü ile başarılı koruma uygulamalarını ödüllendirmektedir. Europa Nostra, Avrupa’daki kuruluşlarla çerçevesi belirli bir diyalog içinde faaliyetlerde bulunarak ve Avrupa Miras İttifakı 3.3 (European Heritage Alliance 3.3) ile işbirliği içinde çalışarak Avrupa’da kültürel ve doğal mirasa ilişkin strateji ve politikaların oluşturulmasına ve uygulanmasına da katkıda bulunmaktadır. Europa Nostra, 2018 Avrupa Kültür Mirası Yılı faaliyetlerine aktif olarak katılmakta ve tanıtımı için büyük bir güçle çalışmaktadır.

Europa Nostra web sitesi: http://www.europanostra.org/

Europa Nostra Ofisleri

International secretariat
Lange Voorhout 35
NL - 2514 EC The Hague
T +31 (0) 70 302 40 50
F +31 (0) 70 361 78 65
E info [at] europanostra.org

Brussels office
Rue de Trèves / Trierstraat 67
B - 1040 Bruxelles / Brussel
T +32 (0) 2 400 77 02
F +32 (0) 2 234 30 09
E bxl [at] europanostra.org


Benzer Haberler & Reklamlar