Erzurum'un tarihi mekanları karekod ile tanıtılıyor

Erzurum'un tarihi mekanları karekod ile tanıtılıyor

Erzurum'da, tarihi mekanların tanıtımı ve gezilebilmesi amacıyla karekod uygulaması başlatıldı.

Erzurum Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Erzurum Kalesi, Üç Kümbetler, Erzurum Tabyaları, Abdurrahman Gazi Türbesi, Taşhan, Çifte Minareli Medrese ve Ulucami gibi kentteki turistlik yerlerin önlerine astığı "karekod" tabelasıyla ziyaretçilere mobil olarak tarihi mekanların tanıtımını yapıp gezilebilirliklerini artırmak amacıyla bir uygulama başlattı.

Tarihi mekanlardaki karekodu mobil cihazlarına okutan vatandaşlar hem tarihi mekan ve eserler hakkında bilgi sahibi olacak hem de haritadan söz konusu mekanların konumlarını öğrenecek.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi mekanlarda hizmete sunulan karekod uygulamasının sonraki günlerde kapsamının genişletileceğini söyledi.

Almaz, kentteki tarihi yerleri gezen ve tarihi eserleri ziyarete gelen turistlerin bu mekanlardaki karekodu mobil cihazlarına okutarak hem eser hakkında bilgi sahibi olacaklarını hem de eserin konumunu harita üzerinden görebileceklerini söyledi.

İl merkezindeki bu uygulamanın yakın zamanda ilçelerdeki tarihi mekanlarda da yapılacağını anlatan Almaz, şunları kaydetti:

"Gençler artık kısa yoldan bilgi sahibi olmak istiyor, amacımız bunu sağlamak ve doğru bilgiyi paylaşmak. Türkiye portalında yer alan yapılar hakkındaki global bilgileri karekoda yükledik. Yine bu uygulamayla tarihi yerlerdeki rehber sıkıntısını ortadan kaldırmış oluyoruz. Çok pratik bir uygulama oldu."

İlhami Erkılıç- AA


Benzer Haberler & Reklamlar