Erzurum'da Güzel Sanatlar Müzesi açıldı

Erzurum'da Güzel Sanatlar Müzesi açıldı

Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen Güzel Sanatlar Müzesi törenle açıldı.

ERZURUM: Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi bünyesinde düzenlenen Güzel Sanatlar Müzesi törenle açıldı.Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Güzel Sanatlar Fakültesindeki açılışta yaptığı konuşmada, Güzel Sanatlar Bölümünün üniversitelerin dışa açılan kapısı olduğunu söyledi.

Koçak, müzeye bağış yapan sanatçılara teşekkür ederek, "Güzel Sanatlar, üniversiteleri dışarıda temsil eden veya cazibe merkezi yapan bölümlerdir. Bunların içerisinde de müze çok önem taşır. Müze, yaşayan varlıklar gibidir. Geçmişi bugüne, bugünü geleceğe taşıyan mekanlardır. Onun için müzeler, kültür ve tarihin bulunduğu medeniyetin yansımasını dışa açılma ve istikbale taşıma adına önem arz ediyor." diye konuştu.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, müze envanterinde bulunan eserlerin tamamının sanatçılar tarafından bağışlandığını belirterek, müzede uluslararası ölçekte resim, heykel, seramik ve geleneksel Türk sanatları gibi eserlerin yer aldığını aktardı.

Kavukçu, yapılan bağışlarla müzenin zenginleştiğini ifade ederek, "Müzemizde 250'ye yakın sanatçının 420 civarında çalışması bulunuyor. Resimden karikatüre, heykelden seramiğe, fotoğraftan multidisipliner işlere varan eserlerle belli bir niteliğe ulaştığımıza inanıyorum." dedi.

Konuşmaların ardından davetliler ve öğrenciler müzeyi ziyaret etti.


AA İlhami Erkılıç

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar