EMITT Fuarı açıldı

EMITT Fuarı açıldı

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 22. kez kapılarını açtı. Fuarda pek çok ilin turizm için en büyük kozlarının arkeoloji olması dikkat çekiyor.

Dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 22. kez kapılarını açtı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları'nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB'in desteğiyle ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'nin (TTYD) iş ortaklığında düzenlenen EMITT'in ilk iki gününde turizm profesyonellerine, üçüncü ve dördüncü gününde ise tatilcilere yönelik programlar gerçekleştirilecek. 

Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren EMITT, bu yıl 60 bin metrekarelik 10 salonda 85 ülkeden 1065 katılımcıyı ağırlıyor.

Fuar boyunca devam eden "Türkiye'de Seyahat Acenteciliğinin Geleceği", "Dünyada Yeni Trend: Gastronomi Turizmi" ve "Gelişmekte olan Pazarlarda Online Satış" başlıklı panellerle sektöre bilgi akışı sağlanacak. 

- 50 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor

ITE Turkey tarafından organize edilen EMITT'i bu sene, 50 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Tatile çıkmayı planlayanlar da fuarda seçtikleri tatil destinasyonlarını inceleyebilecek ve bütçelerine uygun tatil rotalarına, cazip fiyatlarda "erken rezervasyon" kampanyaları ile ulaşma imkanına sahip olabilecek.

Bu yıl yoğun bir ilgi gören EMITT'e 106 ülkeden 2 bin 686 davetli tur operatörü başvuru yaptı. Tur operatörlerinden gelen bu yoğun ilgiyi büyük bir titizlikle ele alan EMITT yetkilileri, fuar katılımcılarına ve ülke turizmine katkı sağlayacak 600 davetli tur operatörünün başvurusunu onaylayarak fuar katılımcılarını da özel olarak oluşturulan randevu sistemine dahil etti. 

EMITT, ülke tanıtımına, turizm sektörünün gelişmesine ve ivme kazanmasına fayda sağlarken Türkiye'de tatil anlayışının, erken rezervasyon avantajlarının benimsenmesinde de etkin rol oynuyor. Hem katılımcılar hem de tüketiciler için sektörel bir okul niteliği taşıyan EMITT, bu sene de tüm katılımcılar için değer yaratacak, birbirinden faydalı içerik ve iş birlikleri ile sektöre öncülük ediyor.

- Turizm sektörünün gelişimine yönelik zengin içerik

EMITT Fuarı her yıl olduğu gibi turizm sektörünün gelişimine yönelik zengin bir içerikte hazırlandı.

Fuar kapsamında düzenlenecek ilk gün paneli "Türkiye'de Seyahat Acenteciliğinin Geleceği" başlığıyla bugün gerçekleşecek. Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel’in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek panele, Detur Grup Yönetim Başkanı Firuz Bağlıkaya, SITE Türkiye Başkanı Kerem Sipahiler ve Posta Gazetesi Köşe Yazarı Yazgülü Aldoğan katılacak.

Fuarın ikinci gününde ise "Dünyada Yeni Trend; Gastronomi Turizmi" paneli Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe moderatörlüğünde gerçekleşecek. Panelin konuşmacıları arasında Eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, Türkiye Otelciler Federasyonu Genel Koordinatörü Necip Boz, Feriye Restoran Şefi Aydın Demir ve Haber Türk Genel Müdür Yardımcısı Erkan Ataman yer alacak.

İkinci günün öğleden sonraki programları arasında "Şehrin Pazarlamasında Gastronomik Marka Kentler Yaratılması" ve "Yerel Kalkınma ve Turizm" panelleri yer alıyor. Fuarın son gün panelleri arasında ise Gelişmekte olan Pazarlarda Online Satış ve Gastronomide Farkındalık konuları masaya yatırılacak.

Katılımcılar tarafından hazırlanan çeşitli sahne gösterileri ve stant etkinliklerinin renkli görüntülere sahne olacağı EMITT, 28 Ocak Pazar akşamı sona erecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: 2017 Türk turizmi için iftihar edeceğimiz bir yıl olmuştur.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin, 2023 yılında 50 milyon turist sayısına ulaşarak, 50 milyar dolar turizm gelirini elde etmiş olacağını söyledi.

Bakan Kurtumuş, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın (EMITT) TÜYAP Palas Otel'deki açılışında, organizasyonun, 80 ülkeden 5 bine yakın kurum ve kuruluşun katılacağı önemli bir fuar olacağını söyledi.

Kurtulmuş, dünyanın 5 büyük fuarından biri olma özelliğine sahip EMITT'in, Türkiye'nin de en önemli turizm fuarı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin bu fuar vasıtasıyla özellikle önümüzdeki yıllarda turizm sektöründe, dünya turizm pastasından alacağı payı arttırma noktasındaki iddiasını da ortaya koyacağını ifade eden Kurtulmuş, "Hem ürünleri dünyaya pazarlama fırsatı bulunacak hem de yeni pazarlara açılma, yeni kapıları açabilme becerisini bu fuar vasıtasıyla da gösterecek." dedi.

Kurtulmuş, fuar vasıtasıyla sadece bir takım ürünlerin, bir takım destinasyonların sergilenmeyeceğini, aynı şekilde uluslararası camiada bilgi, beceri sahibi olan çeşitli profesyoneller vasıtasıyla etkinlik boyunca yapılacak paneller ve konferanslarla, bilgi ve tecrübe paylaşımının da gerçekleşmesinin sağlanacağını anlattı.

"Türkiye, 2017'de 32,4 milyon turisti ağırladı"

Türkiye'nin son 2 yılda turizm alanında tam manasıyla kriz denilebilecek bir dönemi yaşadığını belirten Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

"Herhalde kolay kolay bir ülkenin başına gelmesi mümkün olmayan çok sayıda siyasi olay, ekonomiyi ve turizmi etkileme potansiyeline sahip olaylar üst üste geldi. Türkiye'nin son birkaç yıldır terör örgütleri vasıtasıyla sürekli tehdit edilen bir ülke haline gelmesi, bir takım saldırılarla karşı karşıya gelmesi, ayrıca Rusya ile yaşanan uçak krizi, Avrupa'daki seçimler dolayısıyla yükselen aşırı sağcı, ırkçı eğilimlerin, yabancı karşıtı ve Türkiye karşıtı söylemlerin, Türkiye'nin 15 Temmuz'da yaşadığı bu toprakların gördüğü en büyük ihanet olan 15 Temmuz darbe teşebbüsü, onun ortaya çıkarmış olduğu bir takım türbülanslar... Bunları üst üste koyduğunuz zaman Türkiye gerçekten zor bir dönem geçirdi. Türkiye turizmi de son derece zor, riskli 2015-2016 yıllarını geride bıraktı.

Türkiye'nin turizm sektörü ne kadar krizlere dayanıklı olduğunu bu süre içinde gösterdi. Büyük bir motivasyonla, bu sektördeki bütün ilgili arkadaşlarımız, bütün kurum ve kuruluşlarımız, el birliğiyle turizm sektöründe yaşanan bu krizin kısa sürede bertaraf edilmesini sağladı. 2017 yılı Türk turizmi için iftihar edeceğimiz bir yıl olmuştur. 2017 yılında bu olumsuz faktörlerin etkisine rağmen, 32,4 milyon turisti ağırlamış, turizm geliri de 26 milyar dolar seviyesine yaklaşmıştır."

"2023 hayal değil"

Kurtulmuş, Türkiye'nin 2023 yılında 50 milyon turist sayısına ulaşacağını ve 50 milyar dolar turizm gelirini elde etmiş olacağını söyledi.

Bunun için sektör temsilcilerinin, turizm alanındaki becerileri artırmak için fedakarca çalışmalarını sürdürmelerini temenni ettiklerini belirten Kurtulmuş, EMITT ve benzeri fuarların sektördeki becerilerin arttırılması, daha ileri gidilebilmesi, bilgi paylaşımının gerçekleşmesi bakımından son derece önemli olduğunu vurguladı.

Takım oyunu oynayarak yüksek bir motivasyonla çalışmaları gerçekleştireceklerini belirten Kurtulmuş, "Bunu gerçekleştirirsek 2023 hedefleri hayal değildir. 2018, bizim için çok güzel bir yıl olacak. Şimdiden rezervasyon sayısında yüzde 70'e kadar artan rezervasyonlar var. Bu yıl içinde rezervasyon artışlarıyla, turizmde çok daha güzel bir yılı idrak edeceğiz." dedi.


Benzer Haberler & Reklamlar