Emekli MEB Başmüfettişi tarihçi Halil Arık vefat etti

Emekli MEB Başmüfettişi tarihçi Halil Arık vefat etti

Arkeolog Ülkü Arık'ın babası Millî Eğitim Bakanlığı Emekli Başmüfettişi Halil Arık hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş doğumlu eğitimci, yazar ve yerel tarihçi Millî Eğitim Bakanlığı Emekli Başmüfettişi Halil Arık'ın  vefatını soyal medyadan, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ "Çok değerli ve kıymetli hemşehrimiz, ilçemizin yetiştirdiği büyük eğitimcilerden Millî Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Tarihçi Halil Arık'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Allah rahmet eylesin,Mekanı cennet olsun", Karamanmaraşlılar Eğitim Vakfı ise "Kahramanmaraş Eğitim Vakfının mütevellisi ve yönetim kurul üyemiz,tarihci araştırmacı yazar Halil Arık vefat etmiştir,ailesinin sevenlerinin başı sağolsun acımız büyük,değerli üyemiz nur içinde yatsın" mesajları ile duyurdu.

Arkeologlar Derneği ise vefatla ilgili olarak "Anadolu Medeniyetleri Müzesi arkeologlarından dernek üyemiz Ülkü Arık’ın babası Halil Arık vefat etmiştir. Merhuma Allahtan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz" mesajını yayınladı.

Halil Arık'ın cenaze namazı bugün ikindi namazını müteakip Ankara'daki Elvankent Ahimesut Söğüt Camii’nde kılındı.

Halil Arık kimdir?

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Pazarcık’ta, liseyi Maraş’ta bitirdi.

1966’da kaydını yaptırdığı Ankara Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinin Tarih bölümü Yeniçağ kürsüsünden mezun olduktan sonra öğretmenlik mesleğine başladı.

Adıyaman, Kahta, Bursa, Kahramanmaraş ve Pazarcık’ta öğretmen ve idareci olarak görev yaptı. Şanlıurfa il müdürlüğü yaptı. 1990’da Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişliğine atandı. 2013 yılında emekli oldu.

Kahramanmaraş Eğitim Vakfı ve Pazarcık Kültür ve Yardımlaşma Derneği bünyesinde aktif görev aldı.Tarih ve eğitim konularında araştırmalar yaptı. Tarih ders kitaplarındaki maddi ve bilgi hatalarının düzeltilmesi yönünde çaba harcayarak konu ile ilgili raporlar hazırladı. “Tarihi ve Kültürel Özellikleri ile Pazarcık” adlı çalışması 2013’de “Bütün Sınavlar İçin Konu Anlatımlı Tarih” çalışması ise 2014’de yayınlandı.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar