Dünya Kültürleri Festivali Ankara'da 55 büyükelçiliğin katılımıyla başladı

Ankara'da 55 büyükelçilik ve Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) katılımıyla düzenlenen "Dünya Kültürleri Festivali 2023'ün" açılışı Cermodern Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Ebrişem ve Sirus Vakfı tarafından organize edilen festivalin açılışına katılan ve burada farklı ülkelerin stantlarını gezen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) standında toplanan büyükelçilerle sohbet etti.

Açılış töreninde konuşan Yazgı, festivallerin farklı kültürlerin zenginliklerini bir araya getiren platform olmanın ötesinde dostlukların ve işbirliğinin sembolü olduğunu, bugünkü organizasyona 55 ülkeden büyükelçiliğin katıldığını söyledi.

Yazgı, "Bu yılki festivalde gastronomi, dans, moda, müzik ve benzersiz özellikleriyle tarihlerini yansıtan sanat dalları, kültürel çeşitliliğimizin yansıması olarak burada kendinde yer bulacak." dedi.

YEE'nin katılımıyla yapılan festivalin 4 ana konu etrafında gerçekleştirileceğini kaydeden Yazgı, festivalin ayrıca uluslararası ilişkilerin bir göstergesi olarak da önem taşıdığını vurguladı.


Benzer Haberler & Reklamlar