Dokuz kamu arazisini turizm yatırımcılarına tahsis için müzakere yapıldı

Kamu Taşınmazı Tahsis Müzakeresi Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan başkanlığında yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, bakanlık toplantı salonunda düzenlenen müzakere öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile Türkiye'nin tanıtımının daha etkin ve güçlü hale geldiğini söyledi.

Tanıtım başarısını turizm yatırımlarında da geliştirerek hedeflere ulaşmak için çalışmaları sürdürdüklerini belirten Alpaslan, Turizm yatırımlarını geliştirmek adına kamu arazilerini turizm yatırımcılarına tahsis için müzakere yapacağız. Taşınmazlar için yatırımcıların başvurusu vardı. Bugün bu yatırımların hayata geçmesi için adım atmış olacağız. Ülkemizde turizm potansiyeli açısından olağanüstü imkanlar var. Ürünlerimizi çeşitlendirmek, Anadolu'nun her bölgesine yaymak için büyük imkanlarımız var. Bunun bir örneği olarak 9 taşınmazımızı turizm yatırımcılarımızla buluşturarak, bir adım daha ileri geçmiş olacağız." dedi.

Alpaslan, turizmdeki 56 milyar dolar hedefe emin adımlarla ulaşma gayretinde olduklarını, 8 aylık turizm rakamlarının da bu hedefe ulaşılacağını gösterdiğini belirtti.

Toplantıda, Turizmi Teşvik Kanunu kapsamındaki "Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca turizm yatırımcılarının başvuruda bulundukları taşınmazlar için sosyal ve teknik altyapıya katılım payının belirlenmesi müzakereleri yapıldı, turizmcilerden teklif alındı.

 


Benzer Haberler & Reklamlar