Depremden sonra giriş yasaklanan Göbeklitepe yeniden ziyarete açıldı

Depremden sonra giriş yasaklanan Göbeklitepe yeniden ziyarete açıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tedbiren ziyarete kapatılan Şanlıurfa'daki Göbeklitepe Ören Yeri, yeniden misafirlerini ağırlamaya başladı. Dünyanın son yıllardaki en meşhur arkeoloji şaheseri olan ve ülke turizmine katkısı her geçen gün artan Göbeklitepe'yi ziyaret edenler hayranlıklarını gizleyemiyor.

İngiliz arkeolog Rozana Amatec dünya tarihi açısından Göbeklitepe'nin önemini vurgulayarak, "Göbeklitepe arkeolojik açıdan büyük önem taşıyor. Depremden sonra açılması bizim açımızdan çok iyi oldu. Herkesin gelip burayı görmesi gerekir." şeklinde konuştu.

Türk doktor Arbel Öztürk ise Göbeklitepe'ye 3. kez geldiğini belirterek, "Burada ruhumun dinlendiğini hissediyorum. Çok mutluyuz ki burası ayakta kalabildi. Deprem, sel felaketi derken zor günler geçirdik ama burası bugün açıldı. Annemle beraber gezmeye geldik. Çok mutluyuz ki Göbeklitepe ayakta kalabilmiş." ifadelerini kullandı.

Göbeklitepe'yi gezen İngiliz turist Jems Askar da ilk kez geldiği ören yerine hayran kaldığını belirterek, "Bu bölgede bir çok müze ve çoğu yer kapalı. Türkiye ve Suriye'deki depremlerden sonra Göbeklitepe'nin açılması çok iyi bir haber, lütfen gelip ziyaret edin." dedi.
 


Benzer Haberler & Reklamlar