Barselona'daki Katalonya Arkeoloji Müzesi Cumartesi günü kapılarını çıplaklara açtı. Müzeyi kıyafetsiz gezmek isteyenlere özel düzenlenen 90 dakikalık çıplaklar turunda bina içinde kıyafetsiz ziyaretçiler dolaştı.

Barselona Arkeoloji Müzesi'ni kıyafetleri olmadan gezen çıplaklar turu rehber Edgar Mestre, "Turu tipik bir rehberli tur değil, daha ilginç hale getirmek istedik" dedi ve amaçlarını "Sergilere bakmaya gelen ziyaretçilerin gördükleri eserlerle aynı duyguları hissetmelerini istedik." diye açıkladı.
Müzenin web sitesinde ziyaretçilere tur "sergilenen eserlere hayran olmak ve heykellerle aynı durumda olmak, tamamen çıplak olmak ve etrafı başkalarının çıplak bedenleriyle çevrili olmak." sloaganı ile öneriliyor.
Çıplaklar sergisindeki çıplaklardan biri olan sağlık çalışanı Marta, "Deneyim, eserleri kıyafetlerle görmekle aynı, ancak aradaki fark şu ki belki bu şekilde çıplaklığın her zaman var olduğunu ve çıplak insan vücudunun utanç verici olmaması gerektiğini daha iyi anlayabiliriz" dedi.


Küresel Finansman Paradoksu: Doğayı Korumaya 1 Dolar, Tahribata 30 Dolar
Mersin'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: 5.516 Obje Ele Geçirildi, 6 Şüpheli Tutuklandı
Kızılırmak Deltası'nda Yağışlarla Ekosistem Yeniden Canlanıyor: UNESCO Adayı Sulak Alanın Direnci
Zeugma Mozaik Müzesi'nde Mars'ın İhtişamı: Yeni Seyir Alanı