Azdavay'ın Doğa Turizm Merkezi için ödüllü proje yarışması yapılacak

Azdavay'ın Doğa Turizm Merkezi için ödüllü proje yarışması yapılacak

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, ilçenin en önemli turizm noktası olan cam terasta meclis toplantısı yaparak, ilçenin turizm potansiyelinin tanıtımını gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kastamonu'da, Azdavay İlçe Belediyesi Meclis Toplantısı, 450 metre yükseklikteki cam terasta gerçekleştirildi.

Azdavay Belediyesi olarak Küre Dağları Milli Parkı içinde ilk ve tek cam teras olan Çatak Kanyonu Cam Terası ve Suğla Yaylası'nın 500 dönümünün işletme hakkını aldıklarını anlatan Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, şunları belirtti:

"Cam teras ve Suğla Yaylası'nda yatırımlar yaparak ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz turizmine katkı yapacak olmak bize heyecan veriyor. Bugünkü meclis toplantımızda Suğla Yaylası'nda yapacağımız Doğa Turizm Merkezi için ödüllü proje yarışması yapma kararı aldık."

Suğla Yaylası'na yapacakları proje ile Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinde doğa turizmine katılacakların en güzel şekilde konaklamalarını sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Cevelek, "Yaylada aldığımız 500 dönüm arazi ile bunun altyapısını hazırladık. Bu projenin hayata geçmesiyle Suğla Yaylası bölgemizin en güzel doğa turizm merkezi olacaktır." ifadesini kullandı.

Civelek, Azdavay Belediyesi olarak Çatak Kanyonu'nda engelsiz yürüyüş yolu, cam teras ve iç kısmında altı buçuk kilometre yaya yolu yapma hedefleri bulunduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Bunlardan cam terası hayata geçirdik. Engelsiz yürüyüş yolu projesi bazı aksaklıklardan dolayı gecikti. Yaptığımız girişimlerle en yakın zamanda bu proje de hayata geçirilecektir. İç kısmından metal uygulaması yapmadan kayalar oyularak yapılacak altı buçuk kilometre yaya yolu projesinde ise girişimlerimiz devam etmektedir. Yaptığımız çalışmalarla doğa turizminde marka şehir olma yolunda hızla ilerliyoruz."

Civelek, heyecan ve adrenalin tutkunlarını Azdavay'a beklediklerini sözlerine ekledi.


Benzer Haberler & Reklamlar