Aslıhan Demirtaş, İslam Sanatları Müzesini anlatacak

Akbank'ın Bir Mimar Bir Müze seminerleri çerçevesince mimar Aslıhan Demirtaş, Doha’da İslam Sanatları Müzesinin hayata geçirilişini anlatacak.

Akbank Sanat galerisinde 16 Mart 2018, Cuma günü Akbank Sanat Mimarlık Seminerleri çerçevesinde “2000-2008, New York-Doha: İslam Sanatları Müzesi Katar” başlıklı söyleşi gerçekleştirilecek.

18.30'da başlayacak söyleşide mimar Aslıhan Demirtaş, bir müze binasının inşa ediliş süreçlerini dinleyicilere yansıtacak.

Akbank Sanat Mimarlık Seminerleri Dizisi, 2017-2018 döneminde sanat mekanlarına odaklanıyor.

Kasım 2017- Nisan 2018 tarihleri arasında “Bir Mimar Bir Müze” adı ile gerçekleştirilecek seminerlerde, Türkiye önde mimarları, “21. Yüzyıl’da sanat mekanları nasıl yeni bir rol üstleniyor? Sanatın, sanatçıların yeni yorumları mekanlarla nasıl buluşuyor? Sanat mekanları denildiğinde akla ilk gelen müze, kent müzesi, kültür merkezileri tasarımlarında, ezberi bozan, yeni soruları gündeme taşıyan yeni kurgular, yeni senaryolar üretmek olası mıdır?” soruları ışığında, kendi sanat mekanı tasarımlarını katılımcılarla paylaşıyor.

Doç. Dr. İpek Akpınar’ın moderatörlüğü düzenlenen seminer dizisi, 16 Mart 2018, Cuma günüsaat:18.30’da mimar Aslıhan Demirtaş’ı konuk ediyor. Aslıhan Demirtaş seminerde, 2000 yılında New York’ta IM Pei’nin ‘İslam Mimarlığı’na hakim’ baş tasarımcısı olarak Katar’ın başkenti Doha’da İslam Sanatları Müzesi projesinde çalışmaya başladığı ilk günden, sekiz yıl sonra Yo-Yo Ma’nın performansıyla açılışına dek geçen süredeki tecrübelerini, bir müze binasının ve kurumunun fikirden inşaya geçiş sürecini katılımcılarla paylaşacak.


Benzer Haberler & Reklamlar