Arkeoloji, Uşak Üniversitesi'nin akredite edilen bölümleri arasında yer aldı

Uiak Üniversitesi'nin Fen Edebiyat Fakültesinde yer alan Arkeoloji, Coğrafya, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Sanat Tarihi, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri; Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından akredite edildi.

Fen Edebiyat Fakültesinde, FEDEK değerlendirme takımı tarafından 22 Ocak tarihinde başlayan değerlendirme süreci, 11 Nisan'da son bularak 7 bölüm aynı anda akredite olmaya hak kazandı. Fakülte bölümlerinden; Coğrafya, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı 5 yıllığına, Arkeoloji, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik ve Sanat Tarihi Bölümleri ise 3 yıllığına akrediteye sahip oldu

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş yaptığı açıklamada, akreditasyon sürecinin başarıyla tamamlanmasından dolayı yaşadıkları gururu ve mutluluğu ifade etti. Prof. Savaş, "Akreditasyon, bir yükseköğretim kurumunun güvenirliliğini ve tanınmasını sağlayan, o programın belirli standartlara sahip olduğunu belgeleyen bir sertifika süreci. Üniversitemizin genel olarak hem Türkiye hem de yurtdışındaki durumunun değerlendirilmesinde bu belgeler çok önemli" ifadelerini kullandı.


Benzer Haberler & Reklamlar