Arkeoloji casusların en çok kullandığı iki mesleki alandan biri

Arkeoloji casusların en çok kullandığı iki mesleki alandan biri

Araştırmacı-yazar Mustafa Sinan Ümit casusların en çok gazeteci ve arkeolog kimliklerini kullanarak görev yaptıklarını söyledi. 

Konya Aydınlar Ocağı’nın Selçuklu Salı Sohbetleri’nde bu hafta Gazeteci-Yazar Murat Yetkin’in yazdığı “Meraklısı için Casuslar Kitabı” konuşuldu ve casuslar savaşı gündeme getirildi.

Konya Aydınlar Ocağı Başkan Yardımcısı ve araştırmacı-yazar Mustafa Sinan Ümit, casusların bilinmeyen tarafları ile olayların perde arkasındaki ajanlar savaşından misaller verdiği sohbetinde, casusların en çok “gazeteci” ve “arkeolog” kimliklerini kullanarak görev yaptıklarını söyledi.

hakimiyet.com sitesinin haberine göre, görünmeyen savaşın kahramanlarının ajanlar olduğunu ifade eden Ümit, görünmeye savaşın kayıpları arasında ASELSAN’da çalışan şehit mühendislerin de yer aldığını söyledi.

Sohbet sonrası Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, araştırmacı-yazar ve kitaphan (bibliyoman) Mustafa Sinan Ümit’e teşekkür plaketi ve kitap hediyesini oğlu Osman Selçuk Ümit ile birlikte takdim etti.

Etkinlik sonrası ASELSAN şehitleri için Konya helvası dağıtıldı.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar