Arkeologlu eğitim projesine TÜBİTAK desteği

Arkeologlu eğitim projesine TÜBİTAK desteği

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) tarafından hazırlanan, Üçü Bir Yerde: Sağlık, Kültür ve Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi projesinin TÜBİTAK’tan destek aldığı bildirildi.

CÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan Buldur’un yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamındaki proje TÜBİTAK’tan destek aldı.

Proje etkinliği açılışı için Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilirken açılışa CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Hakan Koç, akademisyenler ve projede yer alan öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Yıldız, temel amaçlarının insanlığın yararına olacak çalışmalar yaparak ülkeyi medeniyet sahibi bir konuma taşımak olduğunu vurguladı.

Yıldız, doğru hedefler koyup o yönde çalışmanın gereğinden bahsederek, “Üniversitemiz şehrimizin marka değerlerinden birisidir. Bu markayı, yapacağımız çalışmalarla daha yükseğe taşımak ve ülke sathında tanınır hale getirmek durumundayız.” dedi.

Çalışmanın üniversite için çok önemli olduğuna dikkati çeken Yıldız, "Akademisyenlerimizin çalışmalarının destek görmesi, ülkemizin yararına olduğu gibi şehrimizin ve üniversitemizin de yararınadır. Bünyesinde başarılı akademisyenleri barındıran bir üniversite başarı basamaklarını birer birer tırmanacaktır. Her zaman dediğim gibi bilimsel çalışma yapan, bilginin erdemine inanarak çalışan akademisyen arkadaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Projenin hedeflenen başarıya ulaşmasını temenni ediyorum." açıklamasında bulundu.

Projenin TÜBİTAK tarafından desteklenmesinin Sivas ve üniversite için önemli olduğuna vurgu yapan Buldur ise “Bu proje dahilinde disiplinler arası bir yaklaşım esas alınacaktır. Arkeoloji, tıp, jeoloji, biyoloji ve kimya gibi 10 farklı disipline ilişkin 36 eğitim etkinliği üniversitemizin birçok fakülte ve yüksekokulunda görev yapan, alanında uzman bir ekip tarafından gerçekleştirilecektir.” ifadelerine yer verdi.

Projenin hedef kitlesinin Sivas'ta sosyo-ekonomik düzey açısından dezavantajlı bölgelerde yer alan 12 farklı okulda öğrenim gören ve akademik başarısı yüksek 30 öğrenci olduğunu dile getiren Buldur, şunları kaydetti:

"Projenin temel amacı katılımcıların bilimsel okur-yazarlık düzeylerini artırmak ve bilimsel bakış açılarının olumlu yönde gelişmesine katkı sağlamak ve katılımcılara pratik öğrenme fırsatları sunarak anlamlı öğrenmelerini sağlamaktır. Ben öncelikle bizi destekleyen, proje kapsamında ihtiyaç duyduğumuz her an yanımızda olan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a ve ekibine, maddi desteklerinden ötürü TÜBİTAK’a teşekkür ederim.''


Benzer Haberler & Reklamlar