Ani Harabelerini elektrikli faytonla gezmek yeni trend oldu

Ani Harabelerini elektrikli faytonla gezmek yeni trend oldu

Kars'ın UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki tarihi Antik alanı Ani Ören Yeri'nin tamamını zamanları yetmediği için gezemeyen turistlerin ziyaretlerini hızlandırmak için geçen yıl aralık ayında hizmete sokulan elektrikli fayton yoğun ilgi gördü.

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce hayata geçirilen proje kapsamında bir firma tarafından bölgede iki elektrikli faytonla verilen hizmetten ücret karşılığında bugüne kadar yaklaşık 15 bin kişi faydalandı.

Yerli ve yabancı turistler, yürüyerek 2 saat süren Ani ziyaretini, elektrikli faytonla tarihe nostaljik bir yolculukla yarım saatte tamamlıyor.

Fayton hizmeti veren firmanın yetkilisi Fatih Beytorun,  elektrikli faytonları geçen yıl hizmete aldıklarını ve tahminlerinden fazla talep geldiğini söyledi.

Ani'deki elektrikli fayton seferlerinin yoğun geçtiğini ifade eden Beytorun, şöyle konuştu: "Talep aşırı fazla, gelen turistler oldukça memnun. İlerleyen zamanlarda Turistik Doğu Ekspresi seferleri başlayacak. Ondan sonra da buralar daha da yoğun olacak. Özellikle de elektrikli fayton için gelenler var çünkü 'ben Ani'ye çok geldim ama bu sefer sadece elektrikli faytona binip nostaljik bir gezi yapmak için geliyorum' diyenler de oldu. Bir yılda yaklaşık 15 bin turiste hizmet verdik."

Bursa'dan gelen Seda Albayrak Ani Ören Yeri'ne ilk defa geldiğini belirterek, "Bu kadar büyük olduğunu beklemiyordum fakat faytonlar sayesinde çok kısa sürede dolaştık. Güzel bir gezi yaparak burayı görme fırsatı yakaladık." dedi.

Ardahan'dan gelen Büşra Aras daha önce de Ani Ören Yeri'ne geldiğini ancak zamanı yetmediği için her yeri gezme fırsatı bulamadığını kaydetti. Ani'yi elektrikli faytonla gezmek için tekrar geldiğini ifade eden Aras, "Fayton sayesinde yeniden gezdim. Bu defa görmediğim yerleri de görmüş oldum. Harika bir gün geçirdim. Böyle tarihi bir alanda nostaljik bir yolculuk yapmak aşırı keyifli. İnsanların da buna ilgi gösterdiğini gördüm." diye konuştu.


Benzer Haberler & Reklamlar