Anadolu Üniversitesi'nin arkeolojik çalışmaları sempozyumla anlatıldı

Anadolu Üniversitesi'nin arkeolojik çalışmaları sempozyumla anlatıldı

Anadolu Üniversitesi, Arkeoloji-Sanat Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından gerçekleştirilen 8. Kazı ve Araştırmalar Sempozyumunda üniversite öğretim görevlilerinin yaptıkları çalışmaların sonuçlarının 14 bildiri ile sunuld.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Arkeoloji-Sanat Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (ASTAM) gerçekleştirdiği 8. Kazı ve Araştırmalar Sempozyumu, üniversitenin Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Taciser Tüfekçi Sivas Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

 14 bildiri sunulan sempozyuma; AÜ, Pamukkale ve Ordu üniversitelerinden öğretim görevlilerinin de katıldığı sempozyuma öğrenciler, yoğun ilgi gösterdi.

ASTAM Müdürü Prof. Dr. Erol Altınsapan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sempozyumda öğretim görevlilerinin yaptıkları çalışmaların sonuçlarının bildiri olarak sunulduğunu dile getirdi.

Sempozyumda arkeolojik kazılar ve yüzey araştırmaları yapan öğretim üyelerinin çalışmalarını tanıttıklarını ifade den Altınsapan, "Öğrencilerin ve ilgililerin bu çalışmalardan haberdar olmasını amaçlıyoruz. Gelecek yıl da sempozyumun 9'uncusu gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Altınsapan, sempozyuma katkı sağlayanlara teşekkür etti.


Benzer Haberler & Reklamlar