Alman Arkeoloji Enstitüsü'nden Bergama ziyaretçilerine alternatif rotalar içeren harita

Alman Arkeoloji Enstitüsü, Pergamon Antik Kentini ziyaret edenler için alışılmış yüzeysel gezi rotalarında alternatifler içeren özel harita hazırladı. Yeni harita ziyaretçilere yalnızca UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan antik kent kalıntıları arasında rehberlik etmekle kalmayıp aynı zamanda modern Bergama kentinin tamamını kapsayan dairesel rotalar öneriyor.

Günümüzde İzmir'in Bergama İlöesinin yer aldığı topraklarda kurulmuş olan UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pergamon Antik Kenti, farklı antik yapıları ile her yıl binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor ancak ziyaretçilerin çoğu, antik kentin zengin mirasını yüzeysel olarak görmekle yetiniyor. Ziyaretçilerin kentin kültürel mirasını daha fazla fark edebilmesi ve daha bilinçli gezebilmesi için QR kodlarla detaylara da yer veren bir harita hazırlandı.

Alman Arkeoloji Enstitüsü söz konusu haritayla, ziyaretçilere yalnızca antik kalıntılar arasında rehberlik etmekle kalmayıp aynı zamanda modern Bergama kentinin tamamını kapsayan dairesel rotalar öneriyor. Ziyaretçileri bireysel turlara katılmaya ve Bergama’nın antik çağlardan Bizans ile Osmanlı gibi daha yakın dönemlere kadar uzanan zengin kültürel mirasını deneyimlemeye teşvik eden enstitü, haritada popüler turistik noktalar da dahil olmak üzere şehrin geneline görülecek yerler ile rotalar önerip bu noktalar hakkında kısa bilgiler de veriyor. 


Benzer Haberler & Reklamlar