Adventist tarikatının Brezilya'da İncil Arkeolojisi Müzesi açma hayali gerçek oldu

Adventist tarikatının Brezilya'da İncil Arkeolojisi Müzesi açma hayali gerçek oldu

Brezilya'daki Adventist Üniversitesi Güney Amerika'daki İlk İncil Arkeolojisi Müzesini açtı. Hıristiyanlığın proteston mezhebine getirdiği farklı yorumlarla ve Hazreti İsa'nın Mesih olduğu inancı ile tanınan ve onun dönüşünü bekleyen Adventist tarikatının yıllardır kurulması için mücadele verdiği İncil Arkeoloji Müzesi, 12 Kasım 2023'te São Paulo Adventist Üniversitesi Engenheiro Coelho kampüsünde açıldı.

Brezilya Adventist Üniversitesi (Centro Universitário Adventista de São Paulo—UNASP), Engenheiro Coelho kampüsünde 12 Kasım 2023'te Güney Amerika'da türünün ilk müzesi olan İncil Arkeolojisi Müzesi'nin (MAB) açılışı yapıldı. Müzenin açılışına projenin mimarı Dr. Rodrigo Silva başta olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Gün boyunca çok sayıda rehberli tur planlandı ve biletleri dört dakika içinde tükendi. Açılış günü kalabalığı arasında São Paulo'dan siyasi figürler, dini liderler, iş adamları ve nüfuz sahibi kişiler vardı; bunların çoğu bağışçı veya VIP konuklardı.

Müzeye logo olaral antik çağda en çok kullanılan objelerden kandil seçildi. Sembolün seçiminde Adventist tarikatının sembolündeki meşalelerin etkisi olduğu tartışılmaz.

Açılışa katılan Brezilya Hükümet Temsilcisi ve São Paulo Eyaleti Kurumsal Sekreteri Gilberto Kassab, "Bu müzeyle Yedinci Gün Adventist Kilisesi'nin İncil metnine gereken önemi verdiğini ispatladı. Bugün kapılarını açan müze, Brezilya toplumu için İncil metnini bir kez daha ülkenin her köşesine götürme fırsatını temsil ediyor. Daha iyi bir insanlığa sahip olmamız için İncil metnini yaymamız gerekiyor. Daha iyi bir dünyaya giden bir yol olduğunu göstermeliyiz. Ve İncil metni bu daha iyi dünyayı inşa etmek için temel referansımızdır." dedi.

Müzenin yçneticisi papaz ve arkeolog Rodrigo Silva, yaklaşık 1.200 metrekarelik alana kurulan modern tesisin amacının "İncil'i 3 boyutlu olarak sunmak" olduğunu belirtti ve müzede 2.850 kopya ve orijinal eserin sergilendiğini belirtti 

Müzenin maliyetinin 12 milyon Real (2,5 milyon ABD Doları) olduğu ve büyük kısmının 2013 yılından bu yana Adventist Kilisesi'nin proje için topladığı bağışlardan oluştuğu belirtildi.  “

Martin Kuhn, müzenin São Paulo Adventist Üniversitesi ile Brezilya devleti arasındaki ilişkiler açısından önemini vurguladı. Kuhn, "1983'ten beri bu kampüs Tanrı'ya ve devlete hizmet etmek için var. Burada her zaman devlet temsilcilerimiz oldu” dedi. “Çünkü kararlılıkla çalışıyoruz; "Siyaset felsefesi ne olursa olsun, iyi olanda, eğitimde devletin ortağı olacağız."

Alanda daha önce  45 metrekarelik bir binada İncil müzesi yer alıyordu.  2000 yılında açılışı yapılan eski tesiste öncelikle Papaz Paulo Bork, Papaz Siegfried Schwantes ve işadamı Milton Afonso tarafından bağışlanan parçalar sergileniyordu. 

Adventist Dünya Kilisesi başkanı Ted Wilson için müze, özellikle geleneksel Adventist İncil çalışma yöntemlerine meydan okuyan tefsir yöntemlerine karşı devam eden mücadelesinde faydalı olacak.


Benzer Haberler & Reklamlar