Adıyaman Panorama ve Arkeolojik Müzesi ihale tarihi açıklandı

Adıyaman Panorama ve Arkeolojik Müzesinin ön yeterlilik ihalesi 6 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, başta Nemrut Dağı olmak üzere, 230 civarında ve dünya çapında arkeolojik eseri sınırları içerisinde barındıran Adıyaman’ın, kültür ve turizm alanında markalaşma yolunda da hedeflenen noktaya adım adım ilerlemeye devam ettiğini belirtti.

Ahmet Aydın'ın açıklaması şu şekilde:  “Halihazırda bünyesinde, 30 binin üzerinde arkeolojik eseri barındıran Adıyaman Müzesinde, fiziksel şartların yetersizliğinden bin 500 civarında eser ancak sergilenebilmektedir. Depolarda bulunan bu tarihi eserlerin gün yüzüne çıkması kültür ve turizm alanında var olan potansiyelimize işlerlik kazandırması açısından büyük önem arz etmektedir.

Bu manada, Adıyaman Panorama ve Arkeolojik Müzesi kompleksinde 6 bin100 metrekare oturma alanına sahip, 500 kişilik + 100 kişilik + 100 kişilik olmak üzere toplam 700 kişilik konferans ve seminer salonları, kent, arkeoloji, etnoğrafya ve panorama müzeleri yer almaktadır.

Ayrıca müze kompleksinde toplam 13 bin 500 metrekareyi bulan kapalı alanlar ve 3 bin 336 metrekarelik otopark ile birlikte kafeterya, oturma alanları, çocuk oyun alanı, arkeoloji oyun alanı, canlandırma alanı, sürekli sergileme alanları, halka açık dinlenme ve yemeiçme alanları, toplantı, eğitim ve etkinlik alanları, entegre yürüme yolları, seyir platformlarını barındıran açık ve yarıaçık alanlar projelendirilmiştir.

Yine müze kompleksinde bölge turizmi için çok önemli olan yaklaşık 3 bin 500 metrekare alana sahip Panorama Müzesi bölümünde Nemrut Dağı Tümülüsü Canlandırması ve eserleri yer alacaktır.

26 bin 13 metrekare arsa üzerine yapılacak yeni müze 2018 Bakanlığımız Yatırım programında yer almakta olup gerekli ödenek aktarılmıştır. Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi işi yapımı, teşhir tanzimi ve çevre düzenlemesi 6 Temmuz 2018 tarihinde ön yeterlilik ihalesi yapılacaktır”


Benzer Haberler & Reklamlar