Adalar'da Gezilecek Tarihi Yerler ve Konaklama Seçenekleri

Adalar'da Gezilecek Tarihi Yerler ve Konaklama Seçenekleri

İstanbul il sınırları içerisinde yer alan Adalar, namı değer Prens Adaları, İstanbul kalabalığından ve gürültüsünden kaçarak birkaç gün sakin ve huzurlu gün geçirerek kısa tatil yapmak isteyenler tarafından tercih edilir.

İstanbul’un 39 ilçesinden biri olan adalar (Büyükada, Burgaz ada, Heybeli Ada, Sedef adası) sakin ve huzurlu bölgeler olarak bilinmektedir.

Bu adalara ulaşım ise motorlarla ve vapurlarla ulaşmak mümkündür. Adalar gerek kültürel mirasları gerekse sakin ve huzurlu olmaları sebebiyle yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Her adanın kendine özgü doğal güzellikleri ve tarihi olması sebebiyle oldukça geniş bir kültüre sahip olması herkesin dikkatini çekmektedir. Bu nedenle adalar popülerliği ülke sınırlarını aşarak dünyanın her bölgesinde tanınan bölgeler haline gelmiştir. Adalar genellikle günübirlik ziyaretler için tercih edilse de son dönemlerde kısa tatiller ya da hafta sonu tatilleri için en fazla tercih edilen bölgeler haline gelmiştir.

Ayrıca her adanın kendine özgü tarihi ve kültürel mirası olduğu için birbirinden farklı gezilecek ve görülecek bölgeleri bulunmaktadır. Bu nedenle farklı adalara ait birbirinden farklı gezilecek ve görülecek yerler hakkında bilgi vereceğiz.

Adalar otelleri, her adanın kendine has ve özgü mimari tasarımlarıyla inşa edilmiş otelleri bulunur. Bu oteller, kendi bünyelerinde yöresel lezzetli yemeklerin yanı sıra güler yüzlü personelleri ile hizmet vermeye devam etse de en büyük ortak noktaları ise değerli misafirlerine verdiği ve gösterdiği profesyonel hizmetin yanı sıra her müşterisinin memnuniyetle ayrılmasını sağlamaları. Bunun en büyük ve en önemli nedeni ise her otelde kendine özgü işletme yöntemi olsa da her otel ev rahatlığını ve huzurunu müşterilerine hissettirerek kısa tatil günlerinde stres ve kalabalıktan kaçarak huzurlu ve sakin bir tatil geçirmeleri.

Ancak Adalar otelleri hakkında detaylı bilgiler vermeden önce her adanın kendine özgü görülmesi ve gezilmesi gereken bölgeleri hakkında bilgiler vermek daha doğru olacaktır. Bu nedenle her adaya özgü en güzel ve en önemli görülmesi gereken bölgeleri aşağıda liste halinde görebilirsiniz.

Adalar Bölgesinde Gezilecek ve Görülecek Yerler

Aya Yorgi Kilisesi ve Manastırı: Büyükada ziyaretiniz sırasında gezilip görülmesi gereken en önemli bölgelerin başında Aya Yorgi Kilisesi ön plana çıkmaktadır. İnşa tarihi olarak ilk 1751 yılında küçük bir kilise olması amacıyla inşa edilse de uzun yıllar boyunca manastır olarak ta kullanılmıştır. Çan kulesinin sol bölgesinde yer alan bina ise 1905 yılında inşa edilmesine rağmen 4 yıl sonra ziyaretçilere ve ibadetlerini yerine getirmek isteyenlere açılmıştır. Büyükada ziyaretinizde görülmesi ve gezilmesi gereken en önemli yerler arasında olan Aya Yorgi Kilisesi ve Manastırı, Büyükada’nın en önemli tarihi bölgesidir.

Aya Yani Kilisesi: Burgaz adada bulunan Aya Yani kilisesi, oldukça köklü bir tarihe ve öneme sahiptir. 867 yılında inşa ettirilen ve oldukça geniş bir tarihe sahip olan Aya Yani kilisesi, 1896 yılında bir restorasyon çalışması görmüştür. Ayrıca Aya Yani kilisesi altında toplamda 11 basamakla inilen bir zindan bulunmaktadır. İddialara göre bir papaz bu zindanda 11 yıl boyunca hapis edilmiştir.

Heybeli Ada Deniz Lisesi: Heybeli adayı ziyaret edenlerin ilk karşılaşacağı bölge olan Heybeli ada deniz lisesi, 1773 yılında Cezayirli Hasan Paşa tarafından Deniz Harp Okulu olarak inşa ettirilmiştir. Geçmiş dönemlerde birden fazla farklı kuruma farklı isimle devredilmişse de 1946 yılında Heybeliada’ya geri dönüştür. İnşa tarihinin toplamda 245 yıl olduğu bilinen bu tarihi bina kurulduğu ilk günden günümüze kadar eğitim vermeye devam edilen bir binadır. Ancak 2016 yılında askeri liselerle beraber kapatılmasının ardından eğitime ara verilerek ziyaretçilere açılan bir bina olarak kalmıştır.

Sedef Adası Plajı: 5.000 metre kare alan üzerine kurulan bu plaj denize sıfır konumda yer almaktadır. Sedef adasında denize girmek için en iyi tercih olan bu plaj denize sıfır olması ve doğa ile iç içe olması sebebiyle eşsiz bir güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır.

 

Adalar’da Konaklayabileceğiniz En İyi Oteller

Adalar otelleri birbirinden konforlu odaların yanı sıra güler yüzlü personelleri ile hizmet vermektedir. Ayrıca Adalar otelleri kendi mimari tasarımlarıyla ön plana çıkan ve ev rahatlığını en iyi şekilde sunan otellerden oluşmaktadır. Adalar’dan sonra farklı bölgelerde konaklamak isteyenler için en iyi otelleri bir arada sunan gezinomi.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Tiara Büyükada Otel: Büyükada merkezde yer alan bu tesis Sabiha Gökçen havalimanına 40 kilometrelik mesafede yer almaktadır. Konforlu otel odalarının yanı sıra güler yüzlü personelleri ile hizmet vererek ev rahatlığını hissedebileceğiniz bir tesistir.

Perili Köşk Consept Hotel: Denize sıfır konumda yer alan bu tesis, Heybeli ada merkeze sadece 600 metre uzaklıktadır. Restoran denize sıfır konumda yer alması İstanbul ve denizi en iyi şekilde izlerken lezzetli yemekler yiyebileceğiniz bir bölgedir.

Ada Kartal Hotel: Büyükada merkeze 2 kilometre, Sabiha Gökçen Havalimanına 43 kilometre mesafede yer alan bu tesis, denize sıfır konumda yer almaktadır. Doğal güzellikleri ve eşsiz manzaralarıyla ön plana çıkan bu tesis ev rahatlığını hissetmenizi sağlayacak.

Anadolu Kulübü: Gezilecek bölgelere yakın bir bölgede yer alan bu tesis denize sıfır konumda yer almaktadır. Lezzetli yemekleri ile ön plana çıkan bu tesis, ev konforunu hissedebileceğiniz en iyi oteller arasındadır.


Benzer Haberler & Reklamlar