24. Mersin Arkeoloji Günleri sona erdi

İçel Sanat Kulübü'nün gerçekleştirdiği 24. Mersin Arkeoloji Günlerinde 2019 yılı Kültürel Mirasa Katkı Ödüllleri yerelde Prof. Dr. Serra Durugönül ile Ressam Ahmet Yeşil'e, Ulusalda ise Prof. Dr. Remzi Yağcı ile ünlü yayınce editör arkeolog Nezih Başgelen'e verildi.

 

XXIV. Mersin Arkeoloji Günleri etkinliğine İçel Sanat Kulübü (İSK) Başkanı Sedat Aydöner, Mersin Milletvekili Av. Alpay Antmen, 26. Dönem Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu,Yenişehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Muarat Sakuçoğlu, Büyükşehir Kültür ve Sanat Daire Başkanı Fatma Yanık, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, MTSO Yönetim Kurulu Üyelerinden Cenk Cenkçimenoğlu ,Yasemin Taş,Mersin Arkeoloji Müdürü Sogül Ceylan Bala,İSK önceki dönem başkanları, İSK Üyeleri,sanatseverler katıldı.

İSK Başkanı Sedat Aydöner,24. Mersin Arkeoloji Günleri etkinliğinde yaptığı konuşmasında arkeoloji ile ilgili bu etkinliğin Türkiye'de bir ilk olduğunu 1995 yılından beri kesintisiz biçimde gelenekselleştirlerek sürdüğünü, kentin etkinliği sahiplendiğine dikkat çekti. . Etkinliğe katkı ve destek veren kamu kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Başkan Aydöner,Mersin Arkeoloji Günleri'ni uluslararası etkinliğe dönüşmesinin zamanının geldiğini ifade etti.

XXIV.Mersin Arkeoloji Günleri etkinliğinde İSK önceki dönem başkanlarından Semihi Vural, Büyükşehir Kültür ve Sanat Daire Başkanı Fatma Yanık ve 26. Dönem Mersin milletvekili Serdal Kuyucuoğlu birer konuşma yaptı.

Daha sonra 2019 yılı Kültürel Mirasa Katkı Ödülleri töreni yapıldı.

Yerelde;

Kent Kültürüne Katkı Ödülü: Prof.Dr.Serra Durugönül'e

Kent Kültürüne Katkı Ödülü: Ressam Ahmet Yeşil'e verildi.

Ulusalda ise  Kültürel Mirasa Katkı Ödülleri arkeolog Nezih Başgelen ve  Prof. Dr.Remzi Yağcı'ya verildi.

Ardından Prof.Dr.Remzi Yağcı, (9 Eylül Üniversitesi), “Soli Pompeiopolis Kazıları 2019” sunumunu gerçekleştirdi.

İlk günde Fotoğraf Sanatçısı Bülent Akbaş tarafından gerçekleştirlen "Eski Mersin Fotoğrafları Sergisi ile İSK Kulüp Üyeleri Karma Sergisi açıldı.

Ardından katılan konuklar için Geleneksel Tanışma ve Dostluk yemeği Olba Restaurantta verildi.

İkinci gün oturumları ile süren etkinlikler, som gün arkeolojik alanlara yapılan gezi ile nokttalandı.


Benzer Haberler & Reklamlar