Taş Balta Haberleri

Karain Mağarasında 350 bin yıllık taş balta bulundu

Karain Mağarası'nda 350 bin yıllık taş balta bulundu

Antalya'daki Karain Mağarası'nda 2019 yılı arkeoloji kazılarının son gününde paleolitik çağda üretilmiş 2 ucu keskin, sivri uçlu 350 bin yıllık el baltası bulundu. 2007 yılında aynı bölgedeki kazılarda 400 bin yıllık olduğu belirlenen el baltası…

Amerikada 6.000 yıllık taş oduncu baltası bulundu

Amerika'da 6.000 yıllık taş oduncu baltası bulundu

Virginia’daki Mount Vernon'da öğrencilerin arkeoloji araştırmaları sırasında toprak elenirken 6.000 yıl önce özenle işlenmiş bir taş balta bulundu. Balta silah olarak değil muhtemelen odun kesmek veya oymak için kullanılmıştı.

Balıkesirde 300 bin yıllık kamp alanı ve taş aletler bulundu

Balıkesir'de 300 bin yıllık kamp alanı ve taş aletler bulundu

Arkeolojik yüzey araştırmaları sırasında Manyas Gölü yakınlarında, yaklaşık 300 bin yıllık olabileceği düşünülen arkeolojik alan tespit edildi. Yongalanmış taş aletler ile sürtmetaş teknolojisi kullanılarak yapılan baltalar ve öğütme taşları, söz…

Arkeologlar taş baltalarla taş devri teknesi yontuyorlar

Arkeologlar taş baltalarla taş devri teknesi yontuyorlar

Milattan Önce 7 ve 6 binli yıllarda Anadolu Denizcilik Faaliyetleri doktora tezi için Cilalı Taş Devri'nin kütük tekneleri yeniden inşa ediliyor. Tekne bitince Yunan adalarına seyahat başalayacak.

Aşağınar arkeloji kazılarında sona yaklaşılıyor

Aşağınar arkeloji kazılarında sona yaklaşılıyor

Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, Kırklareli'de çeyrek asırdır devam eden milattan önce 6 binli yıllara ait tarım kalıntıları bulunan Aşağıpınar arkeolojik kazılarının bir kaç içinde sona ereceğini söyledi.

Danimarkada 13.000 yıllık av aletleri bulundu

Danimarka'da 13.000 yıllık av aletleri bulundu

Kopenhag'a 170 kilometre mesafedeki çevre yolu inşaatı sırasında 13.000 yıllık olduğu tespit edilen çakmataşından yapılma av aletleri ve hayvansal kalıntılar bulundu.