Sudan Haberleri

TİKAnın Sevakin Adasındaki restorasyon çalışmaları sürüyor

TİKA'nın Sevakin Adasındaki restorasyon çalışmaları sürüyor

Sudan’ın liman kenti Port Sudan, eşsiz mercan resifleriyle dünyanın en önemli dalış turizmi merkezleri arasında bulunuyor. Port Sudan eyaletine bağlı Sevakin Adası ise Osmanlı'nın izlerini taşıyor. Ada'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı…

9 Numaralı Sudan Piramidinde yeni arkeolojik keşif

9 Numaralı Sudan Piramidinde yeni arkeolojik keşif

Ünlü Sudan Piramitlerinin bulunduğu arkeolojik alanda 10 metre derinlikte üç mezar odası keşfedildi. Odaların içinde insan ve hayvan şekilli heykellerin yanı sıra çömlekler bulundu.

Sevakin Adasında restorasyon çalışmaları başladı

Sevakin Adası'nda restorasyon çalışmaları başladı

Sudan'da Türkiye'ye tahsis edilen Sevakin Adası'nda, jeoloji ile jeofizik saha ölçümleri, topoğrafik harita alımının yanı sıra mimari ve restorasyon saha çalışmalarıyla ada ve çevresine ait şehir planlama saha etüdlerinin yapıldı.

Sudanın piramitleri keşfedilmeyi bekliyor

Sudan'ın piramitleri keşfedilmeyi bekliyor

Başkent Hartum’a yaklaşık 200 kilometre uzaklıktaki antik kentte yer alan 2 bin yıllık 255 piramit, çölün ortasında eşsiz manzara sunuyor.

Sudanda Mısırlı altın madencilerinin mumyaları bulundu

Sudan'da Mısırlı altın madencilerinin mumyaları bulundu

Mısır firavunlarının ünlü altın cenaze maskelerinin madenleri bugünkü Sudan ve Somali'nin bulunduğu Nubia topraklarından geliyordu. O madenlerde çalışan 12 altın işçisinin mumyalanmış cesetleri bulundu.

12 bin yıllık prostat taşları bulundu

12 bin yıllık prostat taşları bulundu

Sudan'daki Al Khiday mezarlığında; şu ana dek ulaşılabilen en eski prostat kanıtları olan ceviz büyüklüğünde mesane taşları bulundu.