Güney Afrika Haberleri

Yaklaşık 200 Bin yıllık Dünyanın en eski yatağı Afrikada bulundu

Yaklaşık 200 Bin yıllık Dünyanın en eski yatağı Afrika'da bulundu

Dünyanın insan eliyle düzenlenmiş en eski yataklarının kalıntıları Güney Afrika'da Border Mağarasında bulundu. Yaklaşık 200 bin yıl önce kuru otlardan yapılan yataklar kül tabakalarının üzerine inşa edilmişti. Kül tabakaları, insanları uyurken…

Homo Sapiensin muhtemel ana yurdunun bulunduğu iddia edildi

Homo Sapiens'in muhtemel ana yurdunun bulunduğu iddia edildi

Afrika'da bulunan en eski ve günümüzde yaşayan halklardan elde edilen DNA analizlerine göre Homo Sapiens'in en olası ana yurdunun tam olarak belirlendiği iddia edildi. Araştırmacılar; iddialarını genetik, jeolojik, arkeolojik ve iklimbilim kanıtları…

Arkeloglar 120 bin yıllık ocakta pişirilmiş bitki kalıntıları buldu

Arkeloglar 120 bin yıllık ocakta pişirilmiş bitki kalıntıları buldu

Genetikçiler, Homo sapiensin karbonhidrat sindirim genlerinin çoğalmasının, artan karbonhidrat bazlı beslenmeden kaynaklandığını varsayıyorlar. Güney Afrika'nın Doğu Cape eyaletindeki Klasies Nehri Mağaraları'nda ocakta kızartılmış yaklaşık 100 bin…

Kedi gibi çömelebilen dinozor türü keşfedildi: Ledumahadi mafube

Kedi gibi çömelebilen dinozor türü keşfedildi: Ledumahadi mafube

Güney Afrika'da yeni dinozor türü keşfedildi. Fosli kalıntılarına göre yaklaşık 4 metre boyunda ve 12 ton ağırlığında olduğu tahmin edilen dev dinozor, sauropodları andırıyordu ama onlar gibi değildi. Onu asıl ilginç kılan ayaklarıydı. Ledumahadi…

Güney Afrikada 73 bin yıllık soyut çizim bulundu

Güney Afrika'da 73 bin yıllık soyut çizim bulundu

Sanat tarihi açısından önemli keşif Güney Afrika'nın Blombos mağarasında gerçekleşti. 7 yıl öne bulunan bir taş üzerinde yapılan incelemeler sonucu, şu ana dek bilinen en eski soyut desen çiziminin keşfedildiği anlaşılırken, mikroskobik ve kimyasal…

300 Bin yıllık Homo Sapiens nasıl besleniyordu?

300 Bin yıllık Homo Sapiens nasıl besleniyordu?

Fas'taki arkeoloji kazılarında bulunan ve insanın bilinen tarihini 105 Bin yıl geriye çeken Homo Sapiens fosili nasıl besleniyordu? Paleoantropolog Teresa Steele, arkeolojik hayvan kalıntılarına göre bu soruya cevap aradı.

77 bin yıl önceki mermi teknolojisi

77 bin yıl önceki mermi teknolojisi

Güney Afrika'nın Sibudu Mağarasında bulunan Orta Çağ Devri taş aletleri üzerinde yapılan incelemeler, mermi imalatına dair en erken kanıtları gözler önüne serdi.

Paleolitik dönemde de ısıl işlem yapılmış

Paleolitik dönemde de ısıl işlem yapılmış

65,000 Yıl önce insanların bıçak yapmak için ısıtma teknikleri kullandıkları tahmin ediliyor. Orta Paleolitik dönemde yaygın olarak kullanılan ısıl işlem, kontrollü ateş kullanımının alet ve bıçak yapımının ilk aşamalarında kullanılmış olabileceğini…