Gizli Geçit Haberleri

Smyrna Tiyatrosunda gizli geçit bulundu

Smyrna Tiyatrosu'nda gizli geçit bulundu

İzmir'in merkezindeki Smyrna Antik Kenti'nin tiyatro bölümündeki kazılarda "sanatçı tuvaleti" bulan arkeologların bölgedeki son keşfi, 26 metre uzunluğunda ve "L" biçiminde inşa edilmiş 2 bin yıllık geçit oldu.

Sivaslılar Çifte Minarede bulunan gizli geçidi görmeye koştu

Sivaslılar Çifte Minarede bulunan gizli geçidi görmeye koştu

Arkeolojik kazı yapılmadan tünelin nereye çıktığını öğrenebilme şansı olmadığını belirten Sivas Valisi Davut Gül, "Ama görünen o ki bir tünel var ve onun ucunu bulduk. Bu arada bunun uzunluğunun ne kadar olduğu, birden fazla çıkışı var mı yok mu,…

Sivas Çifte Minareli Medresedeki gizli geçit ortaya çıkarıldı

Sivas Çifte Minareli Medrese'deki 'gizli geçit' ortaya çıkarıldı

Sivas’ta yıllardır, halk arasında kent kalesinden şehre inen bir tünelin varlığından söz ediliyordu. Çifte Minareli Medrese'nin restorasyonu sırasında eyvan kısmında bir tünel girişi ortaya çıkarıldı. Tünelin ucunun nereye çıktığını anlamak için…

Fotoğrafçılar Zerzevan Kalesini 4 mevsim fotoğraflayacak

Fotoğrafçılar Zerzevan Kalesini 4 mevsim fotoğraflayacak

Çınar Kaymakamı Selami Kaya, Zerzevan Kalesi'ni ziyaret ederek devam eden arkeolojik çalışmalarda yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi aldı. Kaleye ilgi gösterenler arasında Diyarbakır Fotoğrafçılar Derneği üyeleri de bulunuyor.

Tokat Kalesi tüneli 140 metre kazıldı

Tokat Kalesi tüneli 140 metre kazıldı

Tokat Kalesi’ndeki arkeoloji çalışmalarında bulunan gizli geçitte yapılan kazı çalışmalarında 140 metre derinliğe ulaşıldı.

Alacahöyükte 2.300 yıllık gizli geçit bulundu

Alacahöyük'te 2.300 yıllık gizli geçit bulundu

Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu: 'Bu, Hitit mimarlığı açısından büyük bir keşif. Meslek hayatımdaki 55. yılım, bir potern bulacağımı hiç düşünmemiştim ama oldu.